Comunicat Nova Apaserv: Ce riscati daca nu permiteti citirea contorului!

Comunicat Nova Apaserv: Ce riscati daca nu permiteti citirea contorului!
SC Nova Apaserv SA Botoșani înștiințează botoșănenii care locuiesc în condominii (scări de bloc) că, potrivit prevederilor Regulamentului Consolidat al serviciilor de alimentare cu apa și de canalizare art.229 lit. f), au obligația "să permită citirea contorului general dacă acesta este amplasat pe proprietatea lor".
 
În cazul în care nu se va permite accesul pentru această operațiune, se vor aplica prevederile Metodologiei pentru defalcarea și facturarea cantităților de apă potabilă în condominii art. 5.2.(4) potrivit cărora utilizatorii vor fi considerați fără contor/contoare, cantitatea de apă în vederea facturării stabilindu-se pe baza criteriilor în sistem paușal, până la clarificarea situației.

Aducem de asemenea la cunoștință utilizatorilor că nu numai împiedicarea accesului la contor va determina schimbarea modului de facturare a consumului de apă, ci și lipsa contorului general sau distrugerea voluntară a acestuia, cât și ruperea sigiliului metrologic sau de montaj.

Amintim botoșănenilor din condominii că începând cu această lună, cantitatea de apă facturată fiecărui proprietar/chiriaș va fi calculată ca sumă între cota parte din consumul comun și cel individual de apă, cota parte fiind determinată în funcție de numărul de persoane care locuiesc sau își desfașoară activitatea în tronsonul/scara racordată la contorul de branșament. 

Rugăm pe această cale utilizatorii serviciilor noastre să solicite la centrele de încasări încheierea noilor contracte și să actualizeze numărul de persoane din locuință, în vederea stabilirii unui element esențial care va sta la baza defalcării și facturării cantităților de apă potabilă în condominii. După semnarea contractului modificarea numărului de persoane în baza de date se va efectua numai pe baza unui document de confirmare emis de asociaţia de proprietari, sau tabel nominal semnat de 3 – 4 vecini de apartament, acolo unde nu există asociație.

 

DIRECTOR  GENERAL,
dr.ing. Maricel  Georgescu


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
109

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
356

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
64

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...