Comunicat de presă: PSD o aruncă, la înaintare, pe Mihaela Huncă, viitoarea fostă inspector şcolar

Comunicat de presă: PSD o aruncă, la înaintare, pe Mihaela Huncă, viitoarea fostă inspector şcolar

 DANIEL BOTEZATU  

Comunicatul de presă al PSD, asumat de către doamna profesor Mihaela Huncă, este un exemplu concludent al disperării care macină aripa cea mai de stânga a alianţei de stânga numită USL (USL = unde sunt liberalii!?). Mai rar atât de multe neadevăruri şi răutăţi, în cele câteva fraze trimise mediei locale.

Cel mai mare neadevăr, trâmbiţat emfatic de către  fostul inspector şcolar, ulterior fosta directoare a CCD, ambele funcţii ocupate în timpul guvernării PSD, sau al condominiului PSD –PDL  (a propos de profesionalism!) este acela ca e-mailul a fost trimis profesorilor din Botoşani. Adresa de e-mail a destinatarului, făcută publică de doamna Huncă, este a unui grup de discuţii al ISJ Botoşani, un grup neoficial, care nu înseamnă, câtuşi de puţin, profesorii din Botoşani.

Am declarat şi îmi menţin declaraţia, doamna Huncă a mâncat degeaba pâinea de inspector  dacă nu ştie să facă diferenţa între o adresă a ISJ (semnată, ştampilată, înregistrată) şi un e-mail asumat de pe o adresă personală, trimis către un grup privat, de circa 30 de persoane. Şi ca să facem şi o corectură gramaticală, de la un profesor de ştiinţe umaniste, la unul de ştiinţe reale, în "adresă" nu se vorbeşte, se scrie, doar dacă nu aude cineva şi sunete în parcurgerea mesajului.

Da, ne pregătim de campanie electorală. USL a început-o mai devreme, dovadă cartonul primit de mine în cutia poştală, pe fond verde (ce lideri de campanie aveţi!), cu liderii desemnaţi de alianţă pentru CJ şi Primăria Botoşani, cu invitaţia de a-i vota. În ateismul său funciar (să ne amintim că Iliescu s-a declarat liber cugetător, adică necreştin), PSD nu are răbdare să treacă sfintele sărbători pascale şi începe să spurce. La nivel naţional, prin moţiunea de cenzură lipsită de subiect,faţă de guvernul Ungureanu,  la nivel local prin postacii de serviciu. În ambele cazuri fără nicio ruşine, fără remuşcări.

Afirmă doamna Huncă faptul că învăţământul botoşănean a devenit secţie de partid! Îi reamintesc doamnei faptul că în perioada 2001-2004, când era premier Adrian Năstase, căruia i-a fost în preajmă, măcar în fotografii şi când a fost, pe rând, inspector şcolar şi director al CCD, ISJ devenise o anexă a PSD. A uitat convocările la mitinguri, la ovaţionarea lui Năstase, când şcolile trebuiau să se încoloneze ca în trecutul 23 august? Poate mai găseşte câte ceva prin arhivele de la Liceul Sportiv şi fostul Grup Şcolar "Gh. Asachi" – cândva Liceul Electrocontact.
 
Profesionalismul e aruncat la gunoi, afirmă doamna Huncă în mesajul domniei sale. Sincer, mulţi şi-ar dori să fie aruncaţi, cu profesionalism cu tot,  în gunoiul de vilă, foarte aproape de ISJ,  din care poate au fost scrise aceste  fraze iresponsabile. Iarăşi o afirmaţie gratuită, atâta timp cât mulţi dintre directorii de şcoli,  membrii Corpului naţional de mentori în educaţie, Corpului de control al ministrului Educaţiei şi Corpului de experţi în management educaţional sunt şi membri ai PSD. Sau poate ei nu sunt profesionişti?

Cu toţii avem oameni pe care ne putem baza.  PSD are o mulţime (descrescândă) de oameni pe care se poate baza în învăţământ. Doamna Huncă o ştie prea bine, doar lecţiile de engleză, şah, matematică, patinaj artistic, datul în cărţi, ghicitul în bobi, datul cu părerea  şi mai ştiu eu ce, pe care vrea să le organizeze PSD la propriul sediu, nu sunt ţinute de alde nenea paznicul, ci tot de oameni din sistemul de învăţământ. Adeziunile pentru USL, solicitate în timpul programului şcolar la Colegiul Economic Botoşani, tot cadrelor didactice li se adresează! Ar fi timpul să lepădaţi, ca partid, arama de pe faţă şi să încetaţi să minţiţi, măcar în timpul sărbătorilor!

USL pierde poziţiile de imagine din învăţământ  câştigate în urma crizei. Colegii mei văd că, în România, criza care i-a afectat, să recunoaştem, cel mai mult, a trecut. Mai văd şi că, aceeaşi criză, netratată la timp, afectează acum Grecia, Spania, Portugalia, Franţa şi, dincolo de ocean, Canada. Noul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a afirmat că există toate premisele ca începând din luna iunie tuturor bugetarilor României să li se reîntregească salariile până la valoarea de dinainte de diminuarea cu 25%. USL, care până nu demult, prin nocturnul Antonescu şi diurnul pilot ratat Ponta, clama că există bani pentru reîntregirea salariilor, ţipă acum din toţi rărunchii (unul ziua, altul noaptea) că nu şi că dacă vor veni ei la guvernare vor tăia aceşti bani. Cucul şi pupăza!

Pe acest fundal, al pierderii de imagine şi al lipsei de soluţii a useliştilor, apar asemenea declaraţii de presă, precum cea a doamnei Huncă.  Afirmaţiile gratuite al domniei sale nu pot fi rupte de contextul politic. Dacă le-aş rupe, ar însemna să reneg anii în care am fost colegi inspectori, la ISJ Botoşani şi când, de pe aceeaşi adresă de e-mail, în varii situaţii, am reuşit să comunicăm şi altfel decât apelând la mass-media!


Inspector Şcolar General Adjunct,
Prof. dr. Daniel Botezatu


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
535

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
59

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
64

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...