Comunicat de presa - Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Botosani

Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Botosani, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova (filiala Edinet), implementeaza in perioada 05 septembrie 2008– 04 septembrie 2009, proiectul CENTRUL DE DEZVOLTARE MANAGERIALA TRANSFRONTALIER – CDMT- SPRIJINUL UNEI DEZVOLTARI DURABILE A IMM-URILOR IN ZONA TRANSFRONTALIERA ROMANO-MOLDOVEANA, proiect finantat prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004 – 2006, Phare CBC 2006, linia bugetara RO 2006/ 018-447.01.01/ B 22.02.02 .

Proiectul urmareste dezvoltarea de competente profesionale si abilitati manageriale in domeniile Abilitati manageriale si controlul afacerilor si Managementul de proiect, prin facilitarea accesului managerilor/angajati – responsabili de profil din circa 50 de IMM-uri din zona de frontiera Romania – Republica Moldova, precum si dezvoltarea unei retele de interconectare, comunicare si promovare a IMM-urilor din regiunea transfrontaliera (e-network).

Cu un cost eligibil estimat la 186455.00 Euro, din care 167642.00 Euro grant obtinut prin Programul PHARE de Cooperare Transfrontaliera, proiectul isi propune sa contribuie la dezvoltarea sociala a zonei de granita Romania - Republica Moldova.

Grupul tinta al actiunii este format din 30 manageri/angajati ce vor fi instruiti in domeniul Abilitati manageriale si controlul afacerii, 30 de manageri/ angajati ce vor fi instruiti in Managementul Proiectelor si 30 de persoane consiliate prin intermediul helpdeskului. Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara Botosani este un ONG activ in Romania din anul 2001, dezvoltand diferite proiecte si programe in domeniul dezvoltarii comunitare.

Prin activitatile desfasurate, FNDC promoveaza valori si atitudini ce se inscriu in principii statuate prin declaratiile fondatoare: non-partizanatul politic, libertatea de gandire si expresie, respectarea eticii profesionale. Programele si proiectele dezvoltate din 2001 pana in prezent dau masura dezvoltarii continue a capacitatii institutionale prin resurse umane competente, calitate si responsabilitate in abordare, importante resurse materiale si financiare folosite pentru beneficiul comunitatilor.

Filiala Edinet a Camerei de Comert si Industrie - Republica Moldova este persoana juridica de drept public, organizatie nonguvernamentala, autonoma si independenta, care reprezinta interesele in ansamblu ale intreprinzatorilor din Republica Moldova.

Obiectivul major al C.C.I. a R.M. este crearea unui mediu si a unei comunitatii de afaceri in societate si de a reprezenta interesele membrilor sai in sistemul relatiilor economice externe ale Republicii Moldova, in relatiile membrilor cu autoritatile guvernamentale si cu cercurile de afaceri straine.

Pentru detalii suplimentare il puteti contacta pe dl. Istrate Ion, coordonator proiect: fndc@fndc.ro, tel/fax: 0231 510 151; 0756 090 370.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune pentru șoferii botoșăneni!

astăzi, 14:24
159

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă, 9 decembrie 2023, carburanții, pe lângă reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o a...

O ”vizită” la oraș l-a costat scump, a rămas cu bani mai puțini în buzunar

astăzi, 12:57
261

La data de 8 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din com...

Cât de important este să nu uităm să ne hidratăm. Câtă apă trebuie să bem într-o zi?

astăzi, 12:30
171

Sănătatea organismului uman nu poate fi susținută pe termen lung fără un nivel de hidratare optim. Cu toate acestea, a te asigura de faptul că bei cel puțin 2 litri de apă zilnic nu este &ici...