COMUNICAT - CL a aprobat studiul de fezabilitate de reabilitare a societatii Termica

COMUNICAT - CL a aprobat studiul de fezabilitate de reabilitare a societatii Termica
Consiliul Local al municipiului Botoşani a aprobat, miercuri, Studiul de fezabilitate privind reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri europene în valoare de 32,7 milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) de mediu.

Hotărârea administraţiei publice locale constituie un nou pas important în procesul de obţinere a finanţării europene. Documentul urmează a fi anexat la cererea de finanţare, care urmează a fi depusă, până la sfârşitul lunii aprilie, la Uniunea Europeană.

Municipiul Botoşani a fost selectat, alături de alte cinci municipii din ţară- Focşani, Reşiţa, Oradea şi Râmnicu Vâlcea- în vederea finanţării investiţiilor în modernizarea sistemelor de termoficare în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice.

În baza acestui program, Consiliul Local ar urma să primească o finanţare nerambursabilă de 32,7 milioane de euro care vor fi utilizaţi, în principal, pentru reabilitarea sursei de producere a energiei electrice şi termice în co-generare, prin înlocuirea instalaţiilor şi echipamentelor existente cu două motoare termice de 4 MW fiecare şi schimbătoare de caldură de câte trei Gcal/h fiecare, dar şi cu două cazane de apă fierbinte de câte 45 Gcal/h pentru producerea energiei termice sub formă de apă fierbinte.

Proiectul mai are în vedere reabilitarea, până în 2013, a reţelei de transport apă fierbinte prin înlocuirea reţelei existente pentru reducerea pierderilor de energie termică, precum şi a reţelei de distribuţie a energiei termice către consumatorii finali.

Consultantul desemnat de Ministerul Mediului în acest proiect este Institutul de Studii şi Proiectări Energetice Bucureşti, care a elaborat, de altfel, şi Master Plan-ul, în domeniul termoficării în municipiul Botoşani şi a întocmit studiul de fezabilitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
16

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...