COMUNICAT APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor!

Agentia de Plati si Interventie pentru Agicultura (APIA) lanseaza marti, 1 martie 2011, Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata S.A.P.S. 2011.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele  APIA, in intervalul 1 martie – 16 mai ( respectiv 10 iunie, cu penalizari  de 1% pentru fiecare zi de intirziere) o singura cerere de plata. Dupa data de 10 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si /sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar,  formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0.3 hectare. In  cazul viilor, livezilor, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,10 hectare.                                                                                                                          
De asemenea, solicitantul trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole  si de Mediu (GAEC) pe toata suprafata fermei.

Toti fermierii vor primi INVITATIE oficiala din partea APIA in care va fi precizata data, ora  si locul unde trebuie sa se prezinte pentru completarea cererilor.

Depunerea cererilor se poate face electronic, prin folosirea aplicatiei IPA-Online, accesibila pe INTERNET. Parola de accesare este precizata in invitatie.

Mentionam ca finalizarea cererilor de plata se va face obligatoriu la Centrele Locale APIA  la care sunt arondati fermierii.    

Pe toata durata Campaniei S.A.P.S. 2011 specialistii APIA vor asigura fermierilor un sprijin consistent privind infomarea, organizarea de instruiri, identificarea corecta a parcelelor, competarea electronica a cererilor etc., pentru implementarea corespunzatoare a acesteia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
18

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
52

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
15

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...