COMUNICAT APA GRUP: Aproape 50 de datornici au ramas fara apa!

COMUNICAT APA GRUP: Aproape 50 de datornici au ramas fara apa!
De la cei 132 de agenţi economici somaţi în municipiul Botoşani şi localităţile învecinate în perioada 12-18 martie, SC Apa Grup SA Botoşani a încasat peste 80.000 de lei, alţi 3.000 de lei fiind plătiţi de populaţie. 10 case şi 6 agenţi economici au fost debranşaţi de la reţeaua de apă, celelalte societăţi comerciale somate plătind integral sau parţial restanţele şi acceptând graficele de eşalonare a datoriilor rămase.

Campania de recuperare a restanţelor pe care clienţii SC Apa Grup le au în plata facturilor la serviciile de apă şi canalizare a avut ca efect încasarea a peste 1,9 milioane de lei şi detensionarea relaţiilor cu principalii furnizori ai operatorului judeţean.

În municipiul Dorohoi au fost debranşate 16 case şi 3 societăţi comerciale, alte 13 case din Bucecea rămânând fără apă din cauza datoriilor. În urma campaniei, sucursala din Dorohoi a încasat în perioada 16-26 martie suma de peste 110.000 de lei.

Miercuri, la Bucureşti a fost realizată o compensare între SC Apa Grup, SC Termica şi E.ON, în valoare de 400.000 de lei. În cadrul contractului încheiat între cele trei părţi urmează ca astfel de compensări să se facă lunar până la finele anului 2010, astfel încât să se achite integral datoria de circa 1,8 milioane de lei pe care SC Apa Grup o are către E.ON.
 
Spitalul de Psihiatrie a scăpat deocamdată de ameninţarea debranşării, achitând suma de 40.000 de lei.

"Am convenit cu doamna Rodica Huţuleac, preşedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, că se vor face demersuri către Ministerul Sănătăţii, pentru încă 60.000 de lei pentru spital, diferenţa de plată urmând să fie eşalonată", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup SA Botoşani.

Promisiuni de a achita sume restante au dat şi reprezentanţii primăriei Dorohoi, aceasta având datorii financiare pentru trei unităţi de învăţământ din municipiu. Circa 50.000 de lei sunt aşteptaţi în aceste zile din direcţia primăriei.

"Din ce-am recuperat am putut să achităm peste 1,1 milioane de lei către Apele Române, Bacău. Dar mai avem datorii către furnizori. De aceea îi rugăm pe clienţii noştri să achite facturile la zi, pentru a nu se ajunge în situaţia în care să nu putea livra apă", a concluzionat Maricel Georgescu.

Campania de recuperare a restanţelor a fost demarată după ce principalii furnizori ai SC Apa Grup, în speţă de energie electrică şi apă brută, au redus cantităţile livrate, ameninţând chiar cu sistarea serviciilor.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești proaste pentru elevii de clasa a VIII - a: Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată!

astăzi, 20:16
131

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările...

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

astăzi, 19:15
57

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

astăzi, 18:15
198

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...