Componente auto contrafacute, depistate intr-un magazin din Botosani

Componente auto contrafacute, depistate intr-un magazin din Botosani
La data de 2 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani au organizat şi desfăşurat pe raza municipiului Botoșani o acţiune în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a traficului și comerțului ilicit cu produse accizate, contrafăcute sau falsificate.

Ca urmare a constatării încălcării normelor de comerț, poliţiştii au dispus aplicarea a 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 200 lei, precum și suma de 200 lei în numerar, provenită din activități comerciale ilicite.
         
Totodată,  cu ocazia verificărilor efectuate la un magazin aparţinând unei societăţi comerciale din municipiul Botoșani, au fost identificate expuse la vânzare, diferite componente auto susceptibile a fi contrafăcute, inscripționate cu  mărcile înregistrate ale unor titulari de drepturi, pentru care reprezentantul legal al societății nu deținea documente de proveniență și certificate de calitate.

Față de reprezentantul legal al societăţii – M. Niculina de 56 ani, din municipiul Botoșani – au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșii infracțiunilor de punere  în circulație  de produse similare cu cele care poartă o marcă  înregistrată, care aduce  prejudicii  titularului de drepturi, prevăzută și pedepsită de art. 90, lit b din Legea nr. 84/1998 modificată și concurență neloială, prevăzută și pedepsită de art. 301 din Codul penal, iar întreaga  cantitatea de mărfuri, în valoare de 850 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
998

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
142

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
201

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...