Componenta consiliilor de administratie din scoli, modificata

Componenta consiliilor de administratie din scoli, modificata
Senatorii din Comisia pentru invatamant au continuat joi dezbaterile pe noua lege a Educatiei, respingand componenta consiliilor de administratie din scoli prevazuta in proiectul de lege intocmit de Ministerul Educatiei si trecut deja prin Camera Deputatilor.

"Comisia din Senat a adoptat prin consens o structura a Consiliului de administratie care vizeaza o distributie echilibrata si impartiala a deciziei la nivelul factorilor implicati, si anume: cadrele didactice, parintii si comunitatea locala. In acord cu principiul descentralizarii, noua structura a Consiliului de administratie nu acorda o prioritate decizionala cadrelor didactice asa cum era prevazut in varianta Ministerului si a Camerei Deputatilor", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de presedintele Comisiei, senatorul Mihail Hardau.

Articolul 86 din proiectul Legii educatiei nationale a fost amendat. Astfel, in cazul unui Consiliu de administratie format din 9 membri, componenta va cuprinde 4 cadre didactice inclusiv directorul unitatii, un reprezentant al primarului, 2 reprezentanti ai Consiliului local si 2 reprezentanti ai parintilor.

In schimb, in cazul unui Consiliu de administratie format din 13 membri, componenta va cuprinde 6 cadre didactice inclusiv directorul, un reprezentant al primarului, 3 reprezentanti ai Consiliului local si 3 reprezentanti ai parintilor.

Au fost pastrate insa de catre comisie prevederile proiectului de lege referitoare la conducerea Consiliului de administratie.

"Astfel, presedintele de sedinta este ales prin vot secret pentru o perioada de cel mult un an, conduce sedintele Consiliului de administratie si semneaza hotararile adoptate in aceasta perioada", se mai arata in comunicatul citat.

In ceea ce priveste atributiile Consiliului de administratie, a fost introdus amendamentul potrivit caruia orice hotarare de ordin strategic care vizeaza procedurile de ocupare a posturilor, a functiilor de conducere, acordarea gradatiei de merit, restrangerea de activitate, aplicarea de sanctiuni, este luata prin vot secret.

De asemenea, senatorii din Comisia pentru Invatamant au stabilit ca deciziile care privesc personalul, bugetul si patrimoniul unitatii de invatamant se iau cu majoritatea voturilor din totalul membrilor Consiliului de administratie. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
11

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
57

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
30

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...