Compania Conted Dorohoi a primit "ok"-ul pentru transferul la cota bursei

Compania Conted Dorohoi a primit "ok"-ul pentru transferul la cota bursei

   conted.ro

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a aprobat admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de BVB a acţiunilor emise de societatea Conted SA Dorohoi (simbol bursier CNTE) la categoria a II- a. Societatea provine de pe piaţa RASDAQ.

Producătorul de confecţii Conted Dorohoi este compania care a adus investitorilor printre cele mai mari câştiguri din dividende în ultimii trei ani. Cine ar fi riscat şi ar fi cumpărat acţiuni la Conted Dorohoi la finalul lui 2009 ar fi făcut una dintre cele mai bune afaceri de pe bursă din ultimii ani.

De la 20 de lei, în decembrie 2009, titlurile au ajuns în prezent la 71 de lei şi doar din dividendele distribuite în ultimii trei ani investitorii au recuperat 19 lei (brut), adică 95% din preţul plătit pentru acţiuni. Cu alte cuvinte, tot ce va încasa de acum încolo investitorul din dividende şi din vânzarea acţiunilor reprezintă profit. În comparaţie, cine a investit în decembrie 2009 în acţiuni Petrom (SNP) a recuperat circa 20% din sumă din dividende, cine a investit în SIF Transilvania (SIF3) a recuperat circa o treime din investiţie, iar o investiţie în acţiuni SIF Mun¬tenia (SIF4) sau în Fon¬dul Proprietatea (FP) s-a recuperat în proporţie de 50%

Cu circa 500 de angajaţi, Conted este unul dintre cei mai mari angajatori din Dorohoi, judeţul Botoşani.

Compania produce confecţii în sistem lohn pentru branduri internaţionale precum Zara, Massimo-Dutti, Celio, Tommy Hillfiger, Benetton, Diesel sau Esprit. Anul trecut, 55% din producţie a mers la export. Peste 50% din producţie constă în sacouri pentru bărbaţi şi femei.

Compania este controlată de trei persoane fizice: Manole Popa, cu 25,5% din acţiuni, Nelu Pujină, cu o participaţie de 20,2%, şi Valeria Negreanu, cu 10%.

Anul trecut, acţionarii companiei au aprobat transferul acţiunilor de pe piaţa RASDAQ la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti.

Prospectul de listare, realizat de Broker Cluj, a fost aprobat de CNVM pe 8 ianuarie 2013. Anul trecut, profitul net a crescut cu 3%, la 2,35 mil. lei, în timp ce afacerile au scăzut cu 2%, la 18,24 mil. lei. Marja de profit net este de circa 13%, iar capitalizarea e de 17 mil. lei.

Sursa: Ziarul Financiar

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
54

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
114

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
22

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...