Compania Conted Dorohoi a primit "ok"-ul pentru transferul la cota bursei

Compania Conted Dorohoi a primit "ok"-ul pentru transferul la cota bursei

   conted.ro

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a aprobat admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de BVB a acţiunilor emise de societatea Conted SA Dorohoi (simbol bursier CNTE) la categoria a II- a. Societatea provine de pe piaţa RASDAQ.

Producătorul de confecţii Conted Dorohoi este compania care a adus investitorilor printre cele mai mari câştiguri din dividende în ultimii trei ani. Cine ar fi riscat şi ar fi cumpărat acţiuni la Conted Dorohoi la finalul lui 2009 ar fi făcut una dintre cele mai bune afaceri de pe bursă din ultimii ani.

De la 20 de lei, în decembrie 2009, titlurile au ajuns în prezent la 71 de lei şi doar din dividendele distribuite în ultimii trei ani investitorii au recuperat 19 lei (brut), adică 95% din preţul plătit pentru acţiuni. Cu alte cuvinte, tot ce va încasa de acum încolo investitorul din dividende şi din vânzarea acţiunilor reprezintă profit. În comparaţie, cine a investit în decembrie 2009 în acţiuni Petrom (SNP) a recuperat circa 20% din sumă din dividende, cine a investit în SIF Transilvania (SIF3) a recuperat circa o treime din investiţie, iar o investiţie în acţiuni SIF Mun¬tenia (SIF4) sau în Fon¬dul Proprietatea (FP) s-a recuperat în proporţie de 50%

Cu circa 500 de angajaţi, Conted este unul dintre cei mai mari angajatori din Dorohoi, judeţul Botoşani.

Compania produce confecţii în sistem lohn pentru branduri internaţionale precum Zara, Massimo-Dutti, Celio, Tommy Hillfiger, Benetton, Diesel sau Esprit. Anul trecut, 55% din producţie a mers la export. Peste 50% din producţie constă în sacouri pentru bărbaţi şi femei.

Compania este controlată de trei persoane fizice: Manole Popa, cu 25,5% din acţiuni, Nelu Pujină, cu o participaţie de 20,2%, şi Valeria Negreanu, cu 10%.

Anul trecut, acţionarii companiei au aprobat transferul acţiunilor de pe piaţa RASDAQ la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti.

Prospectul de listare, realizat de Broker Cluj, a fost aprobat de CNVM pe 8 ianuarie 2013. Anul trecut, profitul net a crescut cu 3%, la 2,35 mil. lei, în timp ce afacerile au scăzut cu 2%, la 18,24 mil. lei. Marja de profit net este de circa 13%, iar capitalizarea e de 17 mil. lei.

Sursa: Ziarul Financiar

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime propune o strategie națională pentru fotbalul românesc: „Avem nevoie de atacanți! Căutați-i!"

astăzi, 18:30

Omul de afaceri consideră că problema fundamentală este lipsa atacanților de careu și susține că este nevoie de un plan național pentru a descoperi și forma vârfuri de atac. Finanța...

A cumpărat o mașină cu 3.000 de euro fără să știe că era căutată pentru confiscare, șofer oprit în Vama Racovăț!

astăzi, 17:15

În cursul zilei de joi, în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare tre...

Ești în concediu de creștere și îngrijire copil? Guvernul îți va impune să plătești 2430 lei/ an ca să beneficiezi de asigurare de sănătate!

astăzi, 15:30

Pachetul de măsuri de austeritate lansat de premierul Ilie Bolojan propune ca un număr mare de persoane exceptate până în prezent de la plata contribuției de 10% pentru sistemul public...