Comitetul pentru Situatii de Urgenta, convocat din cauza Codului Galben de canicula!

Vineri a fost convocat la Instituatia Prefectului Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru aprobarea masurilor de diminuare a caniculei si a secetei, totodata fiind aprobate si masurile pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de seceta si canicula.
 
Prefectul judetului, Cristian Roman, a precizat ca, in principal, este vorba despre modul in care se vor gestiona resursele de apa, pe perioada caniculei si a secetei, si de modul in care vor actiona autoritatile publice locale, comitetele locale pentru situatii de urgenta si comitetul judetean.

"S-a luat in discutie si modul de gestionare a acumularilor de apa de pe teritoriul judetului, asigurarea rezervelor de apa pentru stingerea incendiilor, masuri impotriva utilizarii a pesticidelor pentru a evita poluarea apelor, limitarea transportului animalelor la pasune intr-un anumit interval de timp si interzicerea acestora ca animale de tractiune, atunci cand temperatura este foarte mare", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului.

In cadrul intalnirii s-a discutat si despre amplasarea corturilor stradale, pentru acordarea primului ajutor, insa ulterior s-a ajuns la concluzia ca nu este o masura prea buna, intrucat temperatura din acele corturi poate depasi chiar temperatura de afara, solutia fiind gasirea unor spatii speciale, de preferat dotate cu aer conditionat.

"Am analizat situatia de anul trecut si solutia cu cortul nu este o masura corecta pentru ca se creeaza acel efect de sera si de fapt temperatura devine mai mare decat temperatura de afara, de aceea am decis identificarea unor spatii, care evenual sa aiba aer conditionat, unde sa poata fi acordat primul ajutor la cetateni", a spus prefectul.

Potrivit legii, atunci cand temperaturile depasesc o anumita valoare, angajatorii trebuie sa asigure salariatilor conditii de munca, sa li se acorde pauza, sa li se diminueze programul de lucru, si sa li se ofere si apa, toate aceste masuri, potrivit prefetului, fiind sub supravegherea ITM.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...