35.000 de pachete de tigari, descoperite intr-un microbuz!

Poliţiştii de frontieră botoşăneni şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Botoşani au depistat şi reţinut un cetăţean român, care transporta cu un microbuz aproximativ 35.000 pachete de ţigări, provenite din activităţi de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 250.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar persoana implicată va fi cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.00, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au desfăşurat în zona de responsabilitate a SPF Rădăuţi Prut o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Cu această ocazie, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Horea, au observat un microbuz care se deplasa de la frontieră către interior.

Poliţiştii de frontieră au urmărit microbuzul, fiind sprijiniţi şi de poliţiştii de la posturile de poliţie din localităţile din zonă, reuşindu-se blocarea acestuia în localitatea Mileanca. La controlul vehiculului, în interior, au fost gasite 30 colete voluminoase, ce conţineau aproximativ 35.000 pachete de ţigări, de provenienţă R. Moldova.

În urma cercetărilor, s-a constatat că microbuzul VW Transporter era condus de cetăţeanul român B.N., de 46 de ani, care a fost reţinut pentru cercetări. Ţigările, în valoare de 250.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Botoşani.

Cetăţeanului român i s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, fiind reţinut pentru 24 de ore de către procurorul DIICOT Botoşani.

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Serviciul teritorial Botoşani, de către politiştii de frontieră şi poliţişti botoşăneni delegaţi de către acesta, care coopereaza în acest caz cu autorităţile de frontieră din Moldova, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.


Inspector de poliţie Minodora Racnea,
Purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani  

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...