Comisie de anchetă pentru toate achizițiile făcute în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență şi de alertă

Comisie de anchetă pentru toate achizițiile făcute în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență şi de alertă

Toate achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență şi de alertă pe teritoriul României vor fi anchetate de o comisie a Camerei Deputaților.

Acest lucru după ce parlamentarii români au hotărât astăzi înfințarea unei comisii parlamentare de anchetă care va fi condusă cel mai probabil de liderul AUR George Simion.

Potrivit iniţiatorilor, prin sintagma "achiziţii publice" se înţelege achiziţiile publice de consumabile medicale, diferite echipamente de protecţie, dezinfectanţi, măşti şi mănuşi sanitare, dar şi alte produse destinate combaterii pandemiei de Covid-19, realizate în regim de urgenţă de către autorităţile şi instituţiile publice menţionate în proiect.

În activitatea sa, comisia de anchetă va putea utiliza un grup de specialişti, fără drept de vot, mai prevede proiectul.

Comisia ar urma să verifice toate achizițiile făcute de către Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică, alte instituţii din subordinea MS, date fiind numeroase informaţii şi polemici care au fost vehiculate sau expuse în spaţiul public referitoare la achiziţiile în regim de urgenţă de consumabile medicale, diferite echipamente de protecţie, consumabile medicale, dezinfectanţi, măşti şi mănuşi sanitare, alte produse destinate combaterii pandemiei de Covid-19.

 

Spune-ne opinia ta