Comisia de disciplina de la Primaria Botosani nu a aplicat nicio sanctiune pentru Dorel Epuras!

Comisia de disciplina de la Primaria Botosani nu a aplicat nicio sanctiune pentru Dorel Epuras!

 FLORIN GHIORGHITA  

GHIORGHITA: "Daca fapta nu exista, daca noi toti ceilalti suntem prosti si altii se cred destepti, la un moment dat va trebui sa luam masuri pentru cei destepti".

Pentru cel de-al doilea caz de abatere disciplinara a unui functionar public din cadrul Primariei Botosani, din ultima perioada, respectiv al lui Dorel Epuras, Sef la Serviciul Edilitare, s-a emis luni decizia prin care se mentioneaza ca nu s-a confirmat savarsirea unei abateri disciplinare, drept urmare angajatul Primariei nu va primi nicio sanctiune.

Reamintim ca Dorel Epuras a intrat in atentia comisiei de disciplina, care ancheteaza doar abaterile functionarilor publici ai Primariei Botosani, intrucat acesta ar fi absentat nemotivat de la serviciu, in repetate randuri. Se pare ca Epuras nota in condica ca dupa ora 14.00 este plecat pe teren, insa in realitate era acasa, fiind depistat chiar de catre reprezentantii Primariei.

Nemultumit de decizia Comisiei de disciplina, viceprimarul Florin Ghiorghita, a spus ca desi nu a fost aplicata nicio masura pentru a-l sanctiona in vreun fel pe seful Serviciului Edilitare, il va verifica in fiecare zi pe Dorel Epuras sa vina si sa plece la program, fiind de asemenea consemnat la birou, nemaiavand ca atributie si munca de teren.

"A fost solutionat cazul domnului Epuras, bineinteles ca fapta nu exista, ca de obicei, asa functioneaza si comisiile, ca si instantele din Romania, din pacate. Astazi ii voi da decizia domnului Epuras, am mai spus ca am sa mai foiesc niste angajati de pe un post pe altul si am sa incep astazi, domnul Epuras va avea alte atributiuni de serviciu si va fi prezent de la orele 08.00 pana la 16.30, in birou, fara posibilitatea de a se deplasa pe teren in timpul programului. Daca fapta nu exista, daca noi toti ceilalti suntem prosti si altii se cred destepti, la un moment dat va trebui sa luam masuri pentru cei destepti. Nu a primit nicio sanctiune, pentru ca nu s-a confirmat savarsirea unei abateri disciplinare", a spus Florin Ghiorghita, viceprimarul Primariei Botosani.

Reprezentantii muncipalitatii prevad ca aceeasi decizie se va lua de catre Comisia de disciplina si in cazul lui Corneliu Daniliuc, directorul Directiei de Edilitare, cel care este anchetat de comisia de disciplina dupa ce a provocat un accident rutier cu masina institutiei, in afara municipiului Botosani, si sub influenta bauturilor alcoolice.

"Dorel Epuras pleca de la serviciu de la ora 14.00 in fiecare zi si se ducea la gradinarit, avea un program foarte bine pus la punct. Din pacate, nu putem noi, executivul, lua hotarari asupra fucntionarilor publici. Dupa decizia primita astazi, e foarte posibil ca aceeasi hotarare sa fie si in cazul domnului Daniliuc, in mod normal in ambele cazuri trebuiau sa existe sanctiuni, mai usoare, mai severe, puteai sa-i dai o mustrare, un avertisment, dar sa spui ca fapta nu exista, e deja o chestier jenanta. Vor mai fi in jur de 6-7 oameni cu atributiile de serviciu schimbate", adaugat viceprimarul.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
130

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
56

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa Națională de Asigur...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
71

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...