Comisarii de mediu si jandarmii, in control in zonele unde se fac gratare!

Comisarii de mediu si jandarmii, in control in zonele unde se fac gratare!
Comisarii Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi au efectuat, marti, controale in zonele unde botosanenii au iesit la gratar, respectiv Cornisa, Baisa si Lacul cu nuferi.

Desi Legea picnicului a intrat in vigoare, nu au fost aplicate sanctiuni, insa botosanenii au primit din partea angajatilor celor doua institutii pliante prin care au fost informati ce trebuie sa faca atunci cand ies la gratar si ce risca in cazul in care lasa in urma mizerie sau provoaca incendii.



Unii botosaneni, care au iesit la un gratar, s-au aratat nemultumiti la vederea oamenilor legii, sustinand ca inainte de a fi facute controale ar trebui amenajate spatii speciale pentru cei care ies la iarba verde.

"Sa se amenajzeze locuri pentru gratare si atunci nu o sa mai stea lumea pe unde apuca. Pana atunci de ce sa faceti controale?", a spus un botosanean.

Rodica Zelinca, comisar sef al Garzii de Mediu Botosani a declarat ca pentru inceput, pana cand vor fi amenajate spatiile special pentru gratare, se va merge doar pe informare si vor fi date numai avertismente, iar ulterior daca vor fi depistate nereguli se vor aplica si amenzi, care sunt cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

“Au loc actiuni de control in toate zonele de agrement, considerate pentru locuitorii judetului Botosani zone de picnic. Unitatile administrativ teritoriale au obligatia de a inventaria toate amplasamentele care vor avea ca destinatie zone de picnic si cat se poate de repede, pana la aplicarea normelor tehnice, sa amenajeze gratarele in vederea folosirii acestora de catre cetateni", a declarat Rodica Zelinca, comisar sef Garda de Mediu.

Comisarii de mediu au primit si o reclamatie in zona Baisa, unde desi era amenajat un loc special pentru gratare, un grup de tineri a facut gratar in afara acestor spatii. Si in acest caz a fost dat doar un avertisment.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
19

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
87

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
30

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...