Comercianţii de lactate din Piaţa Mică vor fi mutaţi! Vezi unde!

Comercianţii de lactate din Piaţa Mică vor fi mutaţi! Vezi unde!
Odată cu demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Pieţei Viilor din municipiul Botoşani, totţi comercianţii, atât cei de legume fructe, cât şi cei de lactate, vor fi mutaţi în alte spaţii.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, comercianţii de lacatate vor fi mutaţi, pe perioada lucrărilor, în hala de lactate din Piaţa Mare, iar ceilalţi vor putea să îşi vândă produsele în parcarea din imediata apropiere a Pieţei Mici.

“Producătorii din sectorul lactate ne-au rugat dacă putem să facem demersuri către constructor să scurteze cât mai mult perioada de reamenajare. Le-am promis că în perioada respectivă le asigurăm în hala de lactate din Piaţa Mare locuri ca să poată să îşi vândă produsele. Sunt în jur de zece comercianţi. E un disconfort pentru oamenii din zona respectivă, dar nu putem face altfel lucrările respective", a precizat Simion Drelciuc.

Acesta speră ca în cel mai scurt timp să demareze şi lucrările.

Pe lângă reabilitarea propriu zisă a spaţiilor unde producătorii vor putea să îşi vândă marfa, la Piaţa Viilor va fi creat şi un colţ expoziţional pentru produse fabricate în zona transfrontalieră. În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de amenajare, igienizare şi dotare.

Capacitatea de ocupare a pieţei şi perimetrul vor fi mărite astfel încât să poată funcţiona pe întreaga perioadă a anului, fără întreruperi din cauza vremii nefavorabile.

După modernizare, Piaţa Viilor va avea o suprafaţă totală de 1.311 metri pătraţi, platoul acoperit va fi extins cu structură metalică, va fi realizat un acoperiş din panouri termoizolante, şi se vor crea cinci accese separate pentru persoane.

Spaţiul în care în prezent funcţionează piaţa va fi închis cu panouri termoizolante şi tâmplărie din profile de aluminiu cu geam termoizolant. Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni.

Reabilitarea Pieţei Viilor costă circa 200.000 de euro, banii provenind din fonduri europene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
430

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
155

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
446

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...