BOTOŞANI: 300 de copii afectaţi de lipsa vaccinului antihepatic!

BOTOŞANI: 300 de copii afectaţi de lipsa vaccinului antihepatic!
300 de copii, care s-au născut în Maternitatea Botoşani în ultimele săptămâni, au fost externaţi fără a li se administra vaccinul antihepatic, întrucât stocurile au fost epuizate şi nu s-a făcut alimentarea cu noi doze de vaccin împotriva hepatitei B.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică speră ca până la finalul acestei luni vaccinul să ajungă la Botoşani, pentru a fi imunizaţi atât nou născuţii, cât şi copiii care deja au fost externaţi.

“Compartimentul de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile monitorizează împreună cu medicii de familie din teritoriu situaţia clară a copiilor nevaccinaţi pentru recuperarea acestora când vaccinul va fi disponibil", a declarat medicul Ecaterina Chihaia, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Vaccinul care lipseşte face parte din schema naţională de vaccinare. De regulă, acesta se administrează în prima zi de viaţă. Lipsa vaccinului se datorează nefinalizării procedurii de achiziţie la nivel naţional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
210

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
99

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
331

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...