Comercianţi nemulţumiţi în Piaţa Viilor!

Comercianţi nemulţumiţi în Piaţa Viilor!
Nici bine nu a fost inaugurată Piaţa Viilor după ce a fost complet reabilitată şi modernizată că mai mulţi comercianţi au venit deja să se plângă consilierilor locali, nemulţumiţi de condiţii.

Aceştia spun că spaţiile puse la dispoziţie în incinta pieţei nu îndeplinesc toate condiţiile pentru a primit avizul de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, şi că sunt puşi să plătească chirii pentru două spaţii.

“În urma modernizărilor de la Piața Viilor am licitat pe anumite spații  care în acest moment au trei pereți și o chiuvetă. Conducerea Urban Serv ne-a promis că o să instaleze rulouri ca să poată fi spațiile etanșate cât de cât, dar din cauză că proiectul nu a fost făcut cum trebuie din punct de vedere al instalației electrice nu se pot monta aparate de aer condiționat iar noi avem nevoie de aceste aparate pentru a primi avizarea de funcționare din partea DSVSA. Am înețeles că trebuie să așteptăm până se va face acea parțială etanșare prin acele rulouri. Funcționăm în chioșcurile proprii amplasate în parcare. Am cerut conducerii Urban Serv până se vor monta acele rulouri să putem funcționa în parcare. Ni s-a aprobat dar să plătim și pentru spațiile din interiorul pieței pe care nu le-am ocupat și pentru chioșcurile din parcare ca acolo numai să depozităm marfa. Acum ce facem? Plătim chirii pe două locuri?  Ce facem? Cum primim avize de funcționare? Mai rămânem în piaţă sau plecăm? Trebuia să fim și noi informați că proiectul doar nu e făcut de săptămâna trecută, este făcut de mult timp și iată că partea electrică nu va aduce aer condiționat", a spus unul dintre comercianţi.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv a precizat că toţi cei care au venit la licitaţie şi au închiriat spaţii au ştiut care sunt condiţiile.

“Proiectul la hala de legume prevede nouă boxe închise şi opt boxe semideschise. În momentul licitaţiei fiecare agent economic  care a participat ştia situaţia spaţiilor. Ce nu ştiam nici noi şi nici dumnealor era că instalaţia electrică montată nu rezista la montarea unor dispozitive peste capacitatea proiectata. Am obţinut avizul şi începând de săptămâna viitoare se vor monta aceste rulori. În ceea ce priveşte montarea de aparate de aer condiţionat, proiectul nu a fost prevăzut cu asemenea dispozitive. În acest moment comercianţii au licitat spaţiile respective au şi chioşcurile. Noi am spus că dacă folosesc ambele variante este normal să plătească ambele spaţii. În cel mult două săptămâni se montează rulourile", a afirmat directorul Urban Serv.

Consilierul local Eugen Ţurcanu a cerut conducerii societăţii de salubritate să găsească cât mai repede o rezolvare pentru această problemă a comercianţilor.

“Am investit o sumă importantă în acea zonă și vrem să fie întra-devăr la standard europene. Avem un staff ethnic la Urban Serv cu niște lefuri “modeste și acum trebuie să mă duce eu să le dau soluții?", a spus consilierul local.

AGA mică de la Urban Serv se va întruni luni dimineaţă pentru a se găsi o soluţie la problema ridicată de o parte din comercianţii din Piaţa Viilor.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
87

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
240

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
123

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...