Colecția de bijuterii dăruită de Elvis Presley managerului său va fi scoasă la licitaţie

Colecția de bijuterii dăruită de Elvis Presley managerului său va fi scoasă la licitaţie

Cei interesați de a colecționa obiecte care au avut legătură cu celebrități vor acorda cu siguranță atenție unui lot de bijuterii ce va fi scos la licitație pe data de 27 august. Conform agenției Reuters, este vorba despre o colecţie de bijuterii pe care Elvis Presley i le-a dăruit managerului său, colonelul Tom Parker.

Lotul care va fi scos la licitație este compus din 200 de articole, printre care inele de aur încrustate cu pietre preţioase, butoni, ceasuri şi coliere. La aceeași licitație organizată de casa de licitaţii GWS Auctions va fi prezentă și chitara la care Elvis Presley a cântat în timpul celebrei sale apariții la TV din anul 1968.

Multe dintre obiectele ce urmează a fi vândute aparțin actriței Priscilla Beaulieu Presley, de asemenea scriitoare și femeie de afaceri americană, fostă soție a cântărețului Rock 'n' Roll Elvis Presley și mamă a cântăreței Lisa Marie Presley. Publicul din România o cunoaște pe Priscilla Presley în special din serialul Dallas, unde a interpretat rolul Jennei Wade.

Priscilla Presley a declarat că licitația va trezi multe amintiri celor care au avut șansa de a-l cunoaște personal pe Elvis și a adăugat că era o bucurie continuă pentru fostul ei soţ să cumpere sau să comande bijuterii pentru Tom Parker pentru că managerul său avea deja tot ce-i trebuia, iar Elvis nu ştia ce altceva să-i mai cumpere pentru a-l încânta.

De asemenea, Priscilla Presley (acum în vârstă de 77 de ani) a explicat că susține licitația pentru a oferi celor interesați posibilitatea de a intra în posesia unor produse legate în mod clar de numele lui Elvis, în contextul în care apar adesea scoase la vânzare obiecte despre care se afirmă în mod fals că i-ar fi aparținut celebrului cântăreț de Rock & Roll.

Cine a fost Elvis Presley?

Cântăreț și actor american, Elvis Aaron Presley s-a născut pe 8 ianuarie 1935 și a încetat din viață pe 16 august 1977. S-a bucurat de un succes răsunător, impunând trenduri în muzică și marcând mai multe generații. A rămas cunoscut ca Regele Rock 'n' Roll-ului sau pur și simplu The King. Cariera sa de excepție a început în 1956, când a lansat primul album intitulat Elvis Presley. Acest album a ajuns foarte rapid pe prima poziție în Billboard 200 și a rămas acolo timp de zece săptămâni.

De-a lungul timpului, melodii precum Hound Dog sau Love Me Tender au făcut senzație. Cariera sa a fost extrem de densă, cu numeroase apariții TV, concerte, albume de studio.  În iunie 1972, Elvis a susținut 4 show-uri consecutive sold-out la celebra arenă Madison Square Garden, stabilind un record de audiență. Un an mai târziu, show-ul său Aloha from Hawaii a fost transmis prin satelit și urmărit în direct de 1,5 miliarde de telespectatori din 36 de țări.

Ca actor, Elvis a jucat în 31 de filme, printre care Viva Las Vegas sau Blue Hawaii. Numele lui Elvis este legat de divertismentul online și în prezent, de exemplu prin prisma jocului video Retro World, realizat de Entertainment Games și bazat pe nostalgia pentru legendele Hollywoodului. Iar în 2019, s-a lansat Elvis Lives, un joc de păcănele online de la WMS în care imaginea lui Elvis apare pe role, alături de accesoriile sale celebre. Desigur, coloana sonoră a acestui slot online reprezintă unul dintre punctele forte ale acestui joc prezent în multe cazinouri pe internet.

Cu 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri și o mulțime de concerte, Elvis a fost un artist ca nimeni altul. I s-au acordat sute de discuri de aur sau platină pentru numărul record de discuri vândute - peste 1 miliard.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se mândrește cu una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară

Miercuri, 5 Octombrie 2022
177

În municipiul Botoșani se află una dintre cele mai moderne Unități de Primiri a Urgențelor din România. Reabilitarea și dotarea cu tehnologie modernă au costat peste 11 milioane de ...

În școli se vor înființa grupe de acomodare, destinate elevilor școlarizați anterior în străinătate, unde se vor preda și noțiuni de limbă română

Miercuri, 5 Octombrie 2022
56

Pentru a le facilita integrarea în sistemul de învățământ de la noi elevilor care au făcut școală, mai mulți ani, în străinătate, s-a stabilit, printr-o lege publicat...

Proiect legislativ depus la Senat privind introducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar

Miercuri, 5 Octombrie 2022
53

AUR anunţă că a depus la Senat o propunere legislativă care modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, prevăzându-se reint...