Traficul pe drumul național 29 Suceava – Botoșani, gâtuit de mașina care colectează gunoiul

Traficul pe drumul național 29 Suceava – Botoșani, gâtuit de mașina care colectează gunoiul

Traficul pe Drumul Național 29 care leagă Suceava de Botoșani este gâtuit pur și simplu în anumite zile. Problema apare atât din cauza numărului mare de autovehicule care tranzitează acest drum extrem de important, dar și din cauza mașinii care colectează gunoiul de la porțile oamenilor.

Spre exemplu, săptămâna trecută, un șofer care se deplasa din municipiul Suceava spre Dumbrăveni a parcurs o distanță de circa 8 kilometri în mai bine de 45 de minute, scrie Monitorul de Suceava.

„Am plecat din Burdujeni la ora 8.10, iar acum este ora 9.00 și am ajuns abia la Salcea. S-a format o coadă imensă, probabil până la intrarea în Suceava, și asta pentru că se stă în spatele mașinii care adună gunoiul”, a mărturisit Vasile, un șofer care spune că nu e pentru prima oară când trece printr-o astfel de experiență.

Ezekiel Belțic, primarul orașului Salcea, a recunoscut că prin activitatea operatorului de salubrizare se creează un disconfort în trafic, dar momentan nu s-a găsit altă soluție.

„Am încercat mai multe ore pentru colectarea gunoiului, inclusiv la orele amiezii, dar s-a dovedit mai rău decât dimineața. Voi mai avea o discuție cu operatorul de salubrizare să vedem ce soluții putem găsi. O variantă ar fi pe timp de noapte, când traficul auto e mai redus, dar există riscul ca pubelele de gunoi să dispară. Dimineața se merge la școală și la serviciu, iar după-amiaza oamenii se întorc acasă. Cu siguranță voi mai discuta cu reprezentanții firmei care colectează gunoiul și să vedem care e soluția optimă ce poate fi adoptată. Oricare ar fi aceasta, cu siguranță vor exista nemulțumiri”, a explicat Ezekiel Belțic.

Colectarea gunoiului se face atât în Plopeni, cât și în Salcea, deci pe o distanță de câțiva kilometri buni, astfel încât cozile care apar sunt inerente. În cursul zilei de ieri, în urma discuțiilor dintre primarul din Salcea și operatorul de salubritate s-a luat decizia ca mașina care colectează gunoiul să își înceapă activitatea după ora 18.00, în speranța că se vor evita ambuteiajele pe DN 29. Și în Dumbrăveni se face colectarea gunoiului în mod similar, numai că acolo drumul național 29 are o lungime mai mică prin interiorul localității, iar mașina operatorului de salubritate gâtuie o perioadă mai scurtă traficul rutier.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se mândrește cu una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară

Miercuri, 5 Octombrie 2022
181

În municipiul Botoșani se află una dintre cele mai moderne Unități de Primiri a Urgențelor din România. Reabilitarea și dotarea cu tehnologie modernă au costat peste 11 milioane de ...

În școli se vor înființa grupe de acomodare, destinate elevilor școlarizați anterior în străinătate, unde se vor preda și noțiuni de limbă română

Miercuri, 5 Octombrie 2022
57

Pentru a le facilita integrarea în sistemul de învățământ de la noi elevilor care au făcut școală, mai mulți ani, în străinătate, s-a stabilit, printr-o lege publicat...

Proiect legislativ depus la Senat privind introducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar

Miercuri, 5 Octombrie 2022
55

AUR anunţă că a depus la Senat o propunere legislativă care modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, prevăzându-se reint...