Codul alimentelor expirate va deveni rosu

In curand, etichetele alimentelor vor avea un cod de bare aproape invizibil care se face rosu atunci cand produsul respectiv nu mai este proaspat.

Dezvoltarea acestui sistem de etichetare a fost sponsorizata de un grup de companii din domeniul alimentar, care vor sa-i ajute atat pe consumatori cat si pe retaileri sa fie cat mai informati cu privire la calitatea produselor, relateaza Gandul.

"Citirea" prospetimii si introducerea unor indicatori de temperatura sunt doua componente esentiale ale "etichetarii inteligente", la care lucreaza specialisti din mai multe state. Acestia vor sa gaseasca formula cea mai buna, dar care sa nu presupuna costuri suplimentare prea mari pentru producatori.

Codul de bare inteligent ar putea fi aplicat produselor din carne, peste si lactate refrigerate, care au crescut in preferintele consumatorilor pentru ca sunt mai ieftine decat cele comercializate in stare proaspata. Cercetatorii au mentionat ca procesul de colorare a codului de bare este ireversibil, indiferent unde este mutat produsul si in ce conditii este depozitat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat luat pe sus de polițiști, după ce a condus beat și cu permisul suspendat!

astăzi, 15:23

La data de 16 noiembrie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Hlipiceni, un autovehicul, condus de un bărbat ...

Demisii în masă la stațiile antigrindină din Botoșani, Iași și Vaslui

astăzi, 14:43

Patronul firmei care operează stațiile, Emil Sârbu, a declarat că în urma acestei situații a fost nevoie de transfer de personal de la alte stații din țară. ”În momen...

Botoșanii și elita militară românească - Personalități. Idei. Fapte

astăzi, 14:19

În data de 14 noiembrie, la Cercul Militar Botoșani a avut loc ediția a III-a a evenimentului „Botoșanii și elita militară românească – Personalități. Idei. Fapte&rdquo...