Codul alimentelor expirate va deveni rosu

In curand, etichetele alimentelor vor avea un cod de bare aproape invizibil care se face rosu atunci cand produsul respectiv nu mai este proaspat.

Dezvoltarea acestui sistem de etichetare a fost sponsorizata de un grup de companii din domeniul alimentar, care vor sa-i ajute atat pe consumatori cat si pe retaileri sa fie cat mai informati cu privire la calitatea produselor, relateaza Gandul.

"Citirea" prospetimii si introducerea unor indicatori de temperatura sunt doua componente esentiale ale "etichetarii inteligente", la care lucreaza specialisti din mai multe state. Acestia vor sa gaseasca formula cea mai buna, dar care sa nu presupuna costuri suplimentare prea mari pentru producatori.

Codul de bare inteligent ar putea fi aplicat produselor din carne, peste si lactate refrigerate, care au crescut in preferintele consumatorilor pentru ca sunt mai ieftine decat cele comercializate in stare proaspata. Cercetatorii au mentionat ca procesul de colorare a codului de bare este ireversibil, indiferent unde este mutat produsul si in ce conditii este depozitat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O botoșăneancă a devenit (din nou) campionă națională la Tir Sportiv! (Foto)

Sunday, 8 June 2025

Botoșăneanca Anastasia Justina Dumbravă s-a clasat pe primul loc la senioare atât la pușcă aer comprimat 10 metri, cât și la cele două probe de glonț – culcat, respectiv 3x20...

Germina Nagâț: „Ofițerii Securității recrutau elevi cu ajutorul profesorilor, în școală!”

Sunday, 8 June 2025

Recrutați în liceele din toată țara, mulți dintre ei minori, acești copii erau atrași în munca de informatori prin metode oficiale, uneori cu complicitatea profesorilor.  Fen...

Cristina Ciobănașu dezvăluie de ce nu a fost înfiată cu acte de Ruxandra Ion: „Fiecare a înțeles rolul celuilalt în viața mea”

Sunday, 8 June 2025

Relația dintre Cristina Ciobănașu, frumoasa actriță din Vorona, și regizoarea Ruxandra Ion nu se bazează pe documente sau formalități, ci pe o conexiune profundă, construită în ani de...