Codul alimentelor expirate va deveni rosu

In curand, etichetele alimentelor vor avea un cod de bare aproape invizibil care se face rosu atunci cand produsul respectiv nu mai este proaspat.

Dezvoltarea acestui sistem de etichetare a fost sponsorizata de un grup de companii din domeniul alimentar, care vor sa-i ajute atat pe consumatori cat si pe retaileri sa fie cat mai informati cu privire la calitatea produselor, relateaza Gandul.

"Citirea" prospetimii si introducerea unor indicatori de temperatura sunt doua componente esentiale ale "etichetarii inteligente", la care lucreaza specialisti din mai multe state. Acestia vor sa gaseasca formula cea mai buna, dar care sa nu presupuna costuri suplimentare prea mari pentru producatori.

Codul de bare inteligent ar putea fi aplicat produselor din carne, peste si lactate refrigerate, care au crescut in preferintele consumatorilor pentru ca sunt mai ieftine decat cele comercializate in stare proaspata. Cercetatorii au mentionat ca procesul de colorare a codului de bare este ireversibil, indiferent unde este mutat produsul si in ce conditii este depozitat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Rapid 0-0. Remiză spectaculoasă în derby-ul Superligii!

Monday, 8 December 2025

FC Botoșani și Rapid au încheiat la egalitate, scor 0-0, partida care a închis etapa cu numărul 19 din SuperLiga României. Elevii lui Leo Grozavu au presat excelent la poarta R...

VIDEO - Eroii de lângă noi sau vulnerabilitatea care unește. Tu ce știi despre sindromul Down?

Monday, 8 December 2025

Ce se întâmplă cu doi părinți care află, la scurt timp de la nașterea pruncului lor, că se vor confrunta cu o provocare uriașă, menită să le schimbe întreaga percepție asu...

Posturi vacante în sistemul medical din Botoșani și în administrația publică, vezi LISTA completă!

Monday, 8 December 2025

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante,  la data de 08.12.2025, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de M...