Codul alimentelor expirate va deveni rosu

Codul alimentelor expirate va deveni rosu
In curand, etichetele alimentelor vor avea un cod de bare aproape invizibil care se face rosu atunci cand produsul respectiv nu mai este proaspat.

Dezvoltarea acestui sistem de etichetare a fost sponsorizata de un grup de companii din domeniul alimentar, care vor sa-i ajute atat pe consumatori cat si pe retaileri sa fie cat mai informati cu privire la calitatea produselor, relateaza Gandul.

"Citirea" prospetimii si introducerea unor indicatori de temperatura sunt doua componente esentiale ale "etichetarii inteligente", la care lucreaza specialisti din mai multe state. Acestia vor sa gaseasca formula cea mai buna, dar care sa nu presupuna costuri suplimentare prea mari pentru producatori.

Codul de bare inteligent ar putea fi aplicat produselor din carne, peste si lactate refrigerate, care au crescut in preferintele consumatorilor pentru ca sunt mai ieftine decat cele comercializate in stare proaspata. Cercetatorii au mentionat ca procesul de colorare a codului de bare este ireversibil, indiferent unde este mutat produsul si in ce conditii este depozitat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
274

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
313

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
193

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...