Cod galben de ploi în Botoșani, până miercuri. Pompierii sunt pregătiți să intervină, anunță IJSU

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o avertizare nowcasting de tip cod galben de vreme rea, valabil pentru județul Botoșani.

Conform meteorogilor, de marți, de la ora 15:00, până miercuri, la ora 11:00, sunt preconizate ploi torențiale, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

În acest context, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență, anunță reprezentanții instituției.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, precizează ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Spune-ne opinia ta