Cod galben de inundatii pe Prut

Cod galben de inundatii pe Prut
Institutul national de hidrologie si gospodarire a apelor a anuntat emis marti seara o avertizare de cod galben de inundatii pe raul Prut, incepand de miercuri, de la ora 10:00. Avetizarea este valabila pe sectorul Oroftiana-Radauti Prut - judetul Botosani.

De asemenea, se mentine codul galben pe Tisa cu afluentii Iza si Viseu - judetul Maramures, Tur cu afluentii sai Turt, Valea Rea - judetul Maramures, Somesul Mic cu principalii afluenti (Somesul Cald, Gadalin, Aghires, Luna, Fizes) - judetul Cluj, Bistrita cu afluentii sai (Dipsa, Budac, Bargau, Bistrita Bargaului) - judetul Bistrita-Nasaud, Lapus cu afluentii sai (Firiza, Cavnic, Suciu) - judetul Maramures, Barsau, Somes aval Dej (Almas, Agrij) - judetul Salaj, pe Crasna - judetul Salaj si Satu Mare, in bazinele superioare ale raurilor Barcau - judetul Salaj si Bihor, Crisul Repede - judetul Cluj si Bihor, Crisul Alb amonte Gurahont - judetele Arad si Hunedoara, Aries - judetele Alba si Cluj, Gurghiu, Niraj - judetul Mures, Tarnava Mare, Tarnava Mica - judetele Harghita, Mures, Sibiu si Alba.

Codul se mentine si pe Oltul superior si mijlociu cu afluentii sai (Homorodul Mare, Homorodul Mic, Raul Negru, Covasna, Baraolt, Varghis, Sercaia) - judetele Harghita, Covasna, Brasov si pe cursurile superioare ale raurilor Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava, Barlad, Bahlui, Sitna, Jijia, aferente judetelor Covasna, Buzau, Vrancea, Bacau, Harghita, Neamt, Suceava, Vaslui, Iasi si Botosani.

Pe unele rauri mici din bazinele superioare ale Crasnei, Barcaului, Crisurilor, Tarnavelor, Oltului, Buzaului, Rm.Sarat, Putnei si Trotusului cresterile de niveluri si debite pot determina viituri rapide, cu efect de inundatii locale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
187

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
95

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
104

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...