Coadă de zeci de oameni la centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă

Coadă de zeci de oameni la centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă

Cetățenii județului Botoșani au luat cu asalt noul centru de vaccinare deschis miercuri (n.r. 27 octombrie), la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”.

Deși activitatea propriu zisă de imunizare a început abia la ora 10:00, când au sosit și autoritățile din Botoșani, zeci de oameni s-au adunat la coadă chiar cu o oră înainte de deschiderea sălii.

Au fost create trei fluxuri pentru serurile Pfizer BioNTech, Johnson&Johnson și Moderna. Cetățenii se pot vaccina de luni până duminică, de la ora 08:00 până la ora 20:00.

Potrivit autorităților sanitare, ieri s-au imunizat la nivelul județului aproximativ 2.700 de cetățeni. Dintre aceștia, numai 844 s-au vaccinat la centrul de la „Gheorghe Asachi”.

„Am decis să deschidem acest centru având în vedere numărul tot mai mare de cereri. În ultimele două săptămâni, numărul persoanelor care s-au vaccinat la nivelul județului Botoșani a crescut foarte mult. Ieri seară, programul de la Gheorghe Asachi a fost prelungit până după ora 20:00, pentru că lumea încă era la coadă și am preferat să vaccinăm pe toată lumea care era în curte”, a declarat doctorul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

În plus, Adăscăliței a mai adăugat faptul că au început caravanele de imunizare în celelalte unități administrativ teritoriale din județ.

Cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) și al Instituției Prefectului echipele mobile se deplasează în toate comunele unde sunt doritori pentru imunizarea împotriva infecției cu Covid-19.  





















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 18:30
115

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 16:27
98

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
733

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...