CLASA PREGĂTITOARE a ratat startul: Softul de înscriere nu funcţionează

CLASA PREGĂTITOARE a ratat startul: Softul de înscriere nu funcţionează
Clasa pregătitoare a luat startul cu stângul: Programul folosit pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare nu funcţionează luni dimineaţă, astfel că părinţilor care au încercat să-şi înscrie copiii li s-a spus să revină mai târziu sau chiar marţi.

În plus, site-ul Ministerului Educaţiei este nefuncţional la ora redactării articolului. Sistemul informatizat a fost conceput pentru a nu permite înscrierea unui copil la mai multe instituţii de învăţământ.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I a început luni, până în 16 martie fiind aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.

"Este vorba despre o defecţiune tehnică, s-a defectat un server. Într-o oră şi jumătate softul va redeveni funcţional, se face acum trecerea pe un alt server", a declarat la Realitatea TV purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urian.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a criticat modul "neprofesionist şi pompieristic" în care Ministerul Educaţiei a ales să implementeze clasa pregătitoare.

"Este o descentralizare făcută în stil românesc", a declarat şi Liviu Pop, secretar general FSLI, criticând faptul că n-a existat un studiu de impact privitor la clasa pregătitoare, pe care a numit-o "experimentală".

Contactat telefonic, inspectorul general adjunct al ISJ Botosani, Horia Negrescu, a spus ca nu are semnale ca ar fi probleme.

"Programul de inscriere era incepand cu ora 09.00. Inca nu am niciun semnal ca ar fi probleme", a precizat Horia Negrescu in urma cu 30 de minute.

Cu toate acestea, nici la aceasta ora site-ul Ministerului Educatiei nu este functional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
21

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
65

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
17

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...