Clădire de patrimoniu, în pericol de prăbuşire: "Nu suntem de acord să dăm peste 300.000 de euro pe acel imobil"

Clădire de patrimoniu, în pericol de prăbuşire: "Nu suntem de acord să dăm peste 300.000 de euro pe acel imobil"
Clădirea în care a funcționat până în anul 2008 Muzeul de Etnografie, pe strada Unirii, se deteriorează de la o zi la alta, proprietarul și reprezentanții Consiliului Județean nereușind să ajungă până acum la un consens în ceea ce privește prețul acestui imobil.

Consiliul Județean vrea să cumpere această clădire, dar prețul de 350.000 de euro, cerut de proprietar, este considerat prea mare.

"A fost muzeu de etnografie și mi se părea normal ca el să funcționeze tot acolo. Acolo a fost o răscumpărare, s-au alocat niște sume și se pare că lucrurile nu sunt foarte clare. Dânșii au luat niște bani și la Legea retrocedărilor și au luat și imobilul. Nu renunțăm la idee, dar să nu-și imagineze că suntem de acord să dăm peste 300.000 de euro pe acel imobil", a precizat Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean.

Dacă se va reuși achiziționarea imobilului, reprezentanţii CJ vor să mute din nou Muzeul de Etnografie din clădirea în care funcţionează acum.

În urmă cu cinci ani s-a decis mutarea Muzeului în alt spațiu, din cauza chiriei considerată prea mare de către reprezentații Consiliului Județean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
323

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
343

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
209

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...