A murit Culiţă Tărâţă!

În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiţă Tărâţă (62 de ani) era vizibil afectată de boală şi de chimioterapia pe care o făcea la o clinică din Viena.

Seful Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unei boli incurabile. 
În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiţă Tărâţă (62 de ani) era vizibil afectată de boală şi de chimioterapia pe care o făcea la o clinică din Viena. De altfel, el s-a aflat în concediu medical în ultimele şase luni, fiind prezent sporadic la Consiliul Judeţean, scrie radioiasi.ro.

Culiţă Tărâţă a fost deputat PSD în două mandate, între anii 2000 – 2004 şi 2008 – 2012. În anul 2011 a demisionat din PSD şi a devenit fondator şi vicepreşedinte al UNPR. În anul 2012, Culiţă Tărâţă a candidat şi a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ în cadrul unei alianţe UNPR cu PDL şi PNŢCD.

De profesie inginer agronom, Culiţă Tărâţă a fost şi fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei, firmă intrată în faliment în acest an, însă şi cel mai mare beneficiar al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Culiţă Tărâţă era căsătorit şi avea trei copii.

Sicriul cu trupul neînsufleţit se află depus la domiciliul lui Culiţă Tărâţă, iar marţi va avea loc înmormântarea acestuia, la cimitirul Eternitatea din municipiul Piatra Neamţ, scrie Gandul.info.

Culiţă Tărâţă a fost unul dintre cei mai controversaţi politicieni ai PSD şi oameni de afaceri. Preluarea în administrare a Insulei Mari a Brăilei a fost pusă pe seama relaţiilor sale politice. Ales parlamentar pe listele PSD în 2000, omul de afaceri a încheiat un an mai târziu un contract de arendă cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS) pentru exploatarea a aproximativ 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei. În 2003, a început însă un proces cu ADS care dorea rezilierea contractului, proces care a durat 7 ani şi a fost câştigat de Tărâţă care a devenit astfel latifundiarul cu cea mai mare suprafaţă de teren agricol exploatată în România.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 12 mai: Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ier. Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, şi Gherman, Patriarhul Constantinopolului

astăzi, 07:00

Sfântul Ioan Valahul s-a născut pe la anul 1644, pe vremea binecredinciosului domn Matei Basarab (1632-1654), şi era din Ţara Românească. A fost luat rob de turci în anul 1659, p...

Show cu ANTONIA și CONNECT-R pe scena de la Cornișa, foc de artificii pentru botoșăneni! (Foto, Video)

Sunday, 11 May 2025

Deși aproape toată ziua a plouat, spre seară soarele a răsărit și asta i-a îndemnat pe botoșăneni să iasă din case și să petreacă alături de Antonia și Connect-R & Band ultima...

Dispar Școala Altfel și Săptămâna Verde din școli și licee, așa cum le știau elevii și profesorii de ani buni!

Sunday, 11 May 2025

Din anul 2011, elevii din întreaga țară se bucură de Școala Altfel, o săptămână în care scapă de ore și merg în excursii, la fast food, în parc și au activită...