Clădire a jandarmilor din Botoșani demolată, se construiește una nouă la standarde moderne! (foto, video)

Construită în anul 1920, această clădire era încadrată în clasa de risc seismic RS-1 și nici nu mai îndeplinea condițiile de siguranță pentru personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

Clădire a jandarmilor din Botoșani demolată, se construiește una nouă la standarde moderne! (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Joi spre orele amiezii, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, a avut loc o conferință de presă, iar una dintre temele prezentate face referire la gradul de implementare al obiectivului de investiții „Consolidarea, modernizarea, extinderea și supraetajarea construcției cu destinația pavilion administrativ din administrarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.”

Date despre proiect au fost prezentate de căpitan Ciprian Gîndu din cadrul IJJ Botoșani. Proiectul este finanțat de Banca Mondială și Guvernul României.

Începând cu anul 2019, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române derulează proiectul ”Consolidarea Infrastructurii și a Pregătirii pentru Situații Critice de Urgență”, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, ale cărui scopuri sunt creşterea rezilienţei facilităţilor critice ale Jandarmeriei Române de răspuns în situații de urgenţă şi la dezastre şi consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență. O parte din fondurile Proiectului sunt prevăzute pentru obiectivul de investiții „Consolidarea, modernizarea, extinderea și supraetajarea construcției cu destinația Pavilion administrativ din administrarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani”, având o durată estimată de execuție a lucrărilor de 18 luni”, a declarat căpitan Ciprian Gîndu.

Clădirea a fost construită în anul 1920 și a fost încadrată în clasa de risc seismic RS-1. De asemenea, nu mai îndeplinea condițiile de siguranță pentru personalul inspectoratului, motiv pentru care au fost demarate procedurile necesare construirii unui sediu modern, adaptat nevoilor actuale de siguranță și funcționalitate.

Această investiție implică consolidarea, modernizarea și extinderea clădirii actuale, în scopul asigurării condițiilor de muncă corespunzătoare pentru personalul inspectoratului și caracteristicilor eficiente din punct de vedere energetic și al facilităților necesare.

Investiție de peste 19 milioane de lei. Clădire dotată la standarde moderne

Investiția, în valoare totală de 19.028.504 lei, va asigura un mediu sănătos și sigur pentru personalul actual și viitor al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, reducerea riscurilor de colaps și accidentare în cazul unui cutremur, contribuția la procesul de adaptare la schimbările climatice, promovarea accesului universal în facilitățile reabilitate, prin tratamentul egal și nediscriminatoriu în rândul personalului.

Construcția va avea parter și un etaj și va fi dotată cu pompe de căldură, panouri solare, aer condiționat în sistem centralizat, tâmplărie termopan și izolație termică.

De asemenea, este important de menționat că proiectul include dotarea noii clădiri cu mobilier complet și aparatura necesară.

În vederea începerii efective a lucrărilor, personalul inspectoratului care utiliza această clădire a fost relocat în alte spații corespunzătoare activităților desfășurate.

Amplasamentul a fost predat către contractorul declarat câștigător în urma licitației, în data de 15.07.2024.

Investiția va fi supervizată periodic de specialiștii din cadrul Unității de Implementare a Proiectului, conform graficului de monitorizare, prin Rapoartele de Progres care vor fi înaintate Băncii Mondiale, precum și de către Banca Mondială (în timpul misiunilor sale de supervizare).

(Mai jos veți regăsi imagini cu clădirea înainte de demolare, dar și după)



















 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Urs în preajma unui oraș din Botoșani, autorități în alertă! Marius Havriș: „Am solicitat informarea populației” (video)

astăzi, 10:16

Toate autoritățile abilitate au fost înștiințate pentru a informa populația din zona respectivă.  „Colegii noștri sunt în alertă” Joi după-amiază, pădurar...

Ședință cu directorii și directorii adjuncți de școli. Șeful IȘJ: „Și vă rog încă o dată să...” (foto, video)

Thursday, 3 October 2024

Joi spre orele amiezii, în Aula Magna a Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc o ședință cu directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățămâ...

Brățări inteligente pentru monitorizarea agresorilor în cazurile de violență domestică, trimise la Botoșani! (foto, video)

Thursday, 3 October 2024

Începând cu data de 1 octombrie a devenit operațional, și la nivelul județului Botoșani, Sistemul informatic de monitorizare electronică a persoanelor care fac obiectul aplicării mă...