CJE: Dezbate pentru a combate!

În data de 29 decembrie 2010, în sala Multimedia a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani a lansat proiectul TINERII PENTRU BOTOŞANI.

Acesta vizează implicarea tinerilor în procesul de rezolvare a problemelor comunităţii locale, dar şi cultivarea unor aptitudini pe care sistemul tradiţional de educaţie nu le include. De asemenea, se urmăreşte promovarea structurilor de reprezentare a elevilor în şcolile din judeţ. 

Prima activitate, intitulată "Dezbate pentru a combate", a constat în desfăşurarea unui meci de debate în formatul Karl Popper între echipa de debate a C.N. "A. T. Laurian"; AcvilATL şi echipa de debate a C.N. "Mihai Eminescu": ATU. Moţiunea, "Nevoile emergente ale comunităţii locale pot fi prevenite prin implicarea tinerilor", a venit în completarea proiectului, contruind argumentul întregului demers.

Această "confruntare" a fost arbitrată de directorul departamentului Avocatul Elevului, Cercel Cristian. CJE Botoşani salută victoria echipei ATU, echipa afirmatoare, şi felicită Acvila pentru calităţile dovedite.

Următoarea întălnire a Consiliului va avea loc pe 10 ianuarie la  Colegiul Tehnic "Ghe. Asachi", întâlnire în care se vor prezenta particularităţile şi utilitatea diferitelor instrumente de sondare a opiniei elevilor, pentru obţinerea de informaţii relevante despre problemele de la nivelul Consiliilor Şcolare ale Elevilor, respectiv, monitorizarea şi evaluarea activităţii acestora.

Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani mulţumeşte participanţilor şi urează elevilor, părinţilor, cadrelor didactice şi partenerilor un călduros: La mulţi ani!
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
65

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
172

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
126

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...