CJ va acorda un ajutor de 30.000 de lei pentru familia tinerei care a murit la Maternitate

Familia tinerei de 25 de ani care a murit, săptămâna trecută, la Maternitatea din Botoșani, va primi un ajutor de 30.000 de lei din fondul de rezervă al Consiliului Județean (CJ), a anunțat, luni, președintele deliberativului, Doina Federovici.

„Consiliul Județean Botoșani este alături de familia îndoliată și va acorda din fondul de rezervă un ajutor financiar de 30.000 lei. Imediat ce procedurile prevăzute de legislația în vigoare vor fi îndeplinite vom intra în ședință extraordinară și vom aproba acest ajutor financiar”, a afirmat Federovici.

În ședința ordinară de plen, consilierii județeni au ținut un moment de reculegere în memoria tinerei, mamă a trei copii.

Alexandra Ivanov a fost spitalizată pe 17 august, după ce a fost adusă cu ambulanța. Ea prezenta o sângerare genitală externă şi dureri abdominale, purtând o sarcină oprită din evoluție, cu complicații infecțioase. Ea a decedat a doua zi dimineață, după șapte ore de agonie, timp în care medicul de gardă i-a administrat doar o perfuzie.

În urma valului de revoltă provocat de tragedie, Doina Federovici l-a eliberat pe Angel Călin din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență, în locul acestuia numind-o interimar pe medicul Monica Adăscăliței.

 

Spune-ne opinia ta