CJ preia cele sase spitale fara a-si asuma datoriile acumulate de la 31 martie si pana in prezent!

CJ preia cele sase spitale fara a-si asuma datoriile acumulate de la 31 martie si pana in prezent!

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

In sedinta de Consiliu Judetean de pe 29 iunie se va decide declansarea procedurii de preluare si mandatare a factorului de raspundere a unei comisii care sa se ocupe de pregatirea protocoalelor de predare-primire a celor sase spitale din cele 12 spitale existente in judetul Botosani, care vor trece  in subordinea Consiliului Judetean.

Potrivit presedintelui CJ, Mihai Tabuleac, ulterior se va organiza o sedinta extraordinara pentru a-si da girul CJ pentru semnarea protocoalelor de predare-primire de la DSP, care sa fie insusite si de Consiliul Judetean pentru ca, in opinia sefului CJ, unele unitati sanitare cu paturi, in special Spitalul Mavromati, inregistreaza arierate foarte mari. 

"Legea prevede ca aceste arietare sa fie suportate de la bugetul de stat, prin grija Ministerului Santatii si a Casei de Asigurari de Sanatate, insa am constatat ca intre 31 martie si pana in prezent aceste arierate au cunoscut o evolutie de crestere rapida, si trebuie sa supunem unei atentii deosebite acest fenomen, pentru ca vrem ca prin preluarea acestor unitati sa imbunatatim situatia de acolo. Noi vrem de delimitam foarte clar arieratele de la 31 martie de cele intervenite pana la 30 iunie", a spus Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Seful de la Consiliul Judetean a adaugat ca institutia pe care o conduce isi va asuma raspunderea doar pentru datoriile cu sursa de finantare acoperitoare, nu si pentru celelalte datorii, cum nu-si va asuma raspundera nici pentru managementul actual.

"Ne asumam raspunderea doar pentru datorii care au sursa de finantare acoperitoare, de asemenea, nu ne putem asuma raspunderea pentru un eventual management defectuos pana in prezent", a conchis Tabuleac.

SPITALELE CE URMEAZA SA FIE PRELUATE DE CONSILIUL BOTOSANI:                              
1. Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani
2. Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Botosani 
3. Spitalul de Copii Botosani
4. Spitalul de Psihiatrie Botosani
5. Sanatoriul de Pneumoftiziologie Botosani
6. Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga  



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
66

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
83

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
244

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...