Ciubotaru: "Nu am afirmat niciodată că Electroalfa va rămâne un constructor de echipamente de joasă, medie tensiune, automatizări"

Ciubotaru: "Nu am afirmat niciodată că Electroalfa va rămâne un constructor de echipamente de joasă, medie tensiune, automatizări"
Deși domeniul principal de activitate al societății Electroalfa Internațional, care a câștigat licitația pentru construcția Parcului de agrement Cornișa, nu îl reprezintă construcțiile, Gheorghe Ciubotaru, patronul firmei, a spus că nu și-a dorit niciodată ca societatea să rămână un constructor de echipamente.

"Nu este prima experiență a companiei Electroalfa de a face lucrări de antrepriză. Nu mi-am dorit şi nu am afirmat niciodată că Electroalfa va rămâne, aşa cum a pornit, un constructor de echipamente de joasă, medie tensiune, automatizări. Şi-a diversificat continuu domeniul", a spus Gheorghe Ciubotaru. 

Omul de afaceri a spus că, în decursul anilor, Electroalfa a făcut multe lucrări complexe în țară. Electroalfa a furnizat echipamente electrice la Centrala Nucleară de la Cernavodă, a avut un contract de 10 milioane de euro, la Metrorex, dar a făcut lucrări și în zona de gaze.

"Este o lucrare pe care Elecroalfa a contractat-o în 2004-2005 cu Banca Mondială, o lucrare de 5 milioane de dolari, la Sadova, Corabia, unde a pus la punct un sistem întreg de irigații, de pompe, de canaluri, cu țevi. Ca imagine, 28.000 de metri cubi pe oră. A fost un program cu Banca Mondială, nu cu o primărie, într-o competiție internațională, nu națională. După aceea am avut foarte multe alte experiențe de lucrări la cheie făcute. Orice lucrare presupune mai multe discipline. Ori, cred că în momentul de față Electroalfa are și experiență tehnică, și experiența mai ales managerială, de a coordona șantiere, lucrări complexe, folosind specialităţile care se impun acolo. Deci este vorba de mult mai multe lucruri decât de a face aparataj", a mai spus Ciubotaru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
51

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
168

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
82

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...