Cine sunt cei mai bogati botosaneni si ce averi au ei!

Cine sunt cei mai bogati botosaneni si ce averi au ei!

 Gheorghe Ciubotaru  

Trei oameni de afaceri din judetul Botosani au fost inclusi anul acesta in Top Forbes 500 miliardari. Cei mai bogati botosaneni sunt sotii Doina si Iulian Cazacut, proprietarii producatorului de mezeluri si carne Doly Com, Gheorghe Ciubotaru, patronul firmei Electroalfa, si Valeriu Iftime, patronul firmei Elsaco.

Cel mai bogat botosanean, in Topul Forbes, este patronul firmei Electroalfa, Gheorghe Ciubotaru, in varsta de 55 de ani, cu o avere estimata la 9-10 milioane de euro. Potrivit revistei Forbes, pentru compania condusa de Ciubotaru, anul 2011 a fost unul plin de reusite. Firma a obtinut in acest an o finantare prin fonduri europene pentru implementarea unui proiect de dezvoltare a activitatii de cercetare. Valoarea totala a contractului derulat de compania care activeaza in domeniul productiei de tablouri electrice, cutii de distributie si aparataj electrice este de aproximativ 4,6 milioane de euro, din care finantarea nerambursabila din fondul european este de circa 1,5 milioane de euro. Proiectul are ca scop cresterea nivelului de competitivitate si alinierea la exigentele pietei prin crearea unui centru independent de cercetare-dezvoltare.
Anul acesta, compania Electroalfa a implinit 20 de ani de activitate, si detine zece reprezentante de vanzari, patru filiale de productie si trei fabrici.

"Am ajuns la maturitatea profesionala si functionala deplina, ce ne permite sa abordam piata cu o organizare interna noua, axata pe divizii", declarau in luna iulie reprezentantii Electroalfa.
Gheorghe Ciubotaru ocupa locul 408 in Topul Forbes.

Sotii Doina si Iulian Cazacut au o avere evaluata la 7 milioane de euro. Compania pe care o detin, Doly Com, a avut in 2010 o cifra de afaceri de 21,3 milioane de euro. Potrivit Forbes, business-ul celor doi oameni de afaceri s-a dezvoltat treptat. Intr-o prima faza regional, in Botosani si in judetele invecinate. De zece ani, produsele companiei se regasesc si la nivel national, compania fiind unul dintre furnizorii de carne proaspata ai Metro Cash& Carry. A urmat intrarea in reteaua de distributie a Carrefour si Kaufland. Compania detine un abator in comuna Roma, judetul Botosani, si o fabrica in Tunari, judetul Ilfov, si are circa 250 de angajati. Doly Com este caracteriazata ca unul dintre jucatorii de talie medie de pe piata locala de profil. Sotii Cazacut ocupa locul 493 in Toul Forbes.


Nou intrat in Topul Forbes este omul de afaceri Valeriu Iftime, patronul firmei Elsaco si finantatorul echipei FC Botosani. La varsta de 51 de ani, acesta are o avere estimata la 7 milioane de euro, situandu-se pe locul 493 in Topul Forbes.

Potrivit Forbes, Valeriu Iftime controleaza grupul de firme Elsaco, cu afaceri in contorizarea apei reci, apei calde, a energiei termice, respectiv de control informatizare a punctelor termice apartinand societatilor de termoficare. Elsaco Electronic, cea mai importanta firma din portofoliul omului de afaceri, a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de circa 24 de milioane de euro, in crestere cu 2 milioane de euro comparativ cu anul anterior.
Profitul companiei, cu sediul in Botosani, a fost de circa 950.000 de euro, majorare semnificativa fata de profitul inregistrat in 2009.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
274

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
230

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
71

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...