Chiulul costă! Elevi exmatriculaţi după ce au legat şcoala de gard!

Chiulul costă! Elevi exmatriculaţi după ce au legat şcoala de gard!
Zeci de elevi din judeţul Botoşani nu consideră şcoala o prioritate, motiv pentru care au fost eliminaţi sau exmatriculaţi din pricina numărului prea mare de absenţe acumulate.

În cadrul şedinţei de lucru de joi cu directorii unităţilor de învăţământ, în care au fost prezentate rezultatele înregistrate în primul semestru al acestui an şcolar, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, a prezentat şi situaţia exmatriculărilor şi a notelor scăzute la purtare.

17 elevi au fost eliminaţi pentru absenţe, iar 70 din alte motive. La capitolul exmatriculaţi, 135 de elevi s-au ales cu această sancţiune din cauza absenţelor, iar 3 din alte motive. Cei mai mulţi elevi exmatriculaţi sunt de la liceu.

În ceea ce priveşte notele scăzute la purtare situaţia este următoarea:
 -învăţământul primar - 131 (cu note între 9,99 şi 7), 7 (cu nota sub 7)
- învăţământul gimnazial - 1776 (cu note între 9,99 şi 7), 210 (cu note sub 7)
- învăţământul liceal - 1664 (cu note între 9,99 şi 7), 402 (cu note sub 7)
- învăţământul profesional - 225 (cu note între 9,99 şi 7), 57 (cu note sub 7).

“Din păcate, aşa cum bine ştim, nu există pădure fără uscături. La un număr de aproape 70.000 de elevi pe care îi avem în sistemul de învăţământ există, şi nu trebuie să ascundem sub preş acest lucru, şi elevi exmatriculaţi chiar dacă la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au fost luate măsuri pentru prevenirea eşecului şi a abandonului şcolar şi aţi încercat să sprijiniţi toţi aceşti copii. Pe viitor va trebui să intensificăm sau poate să accentuăm acele activităţi de consiliere a părinţilor pe care le desfăşurăm", a spus Mihaela Huncă, inspectorul general al IŞJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta