Chiulangii prinși pe picior de plecare de forțele de ordine, au fost întorși la cursuri

Mai mult decât atât, peste 20 de botoșăneni au fost avertizați de oamenii legii să fie atenți la modul cum se comportă în societate.

În cursul zilei de vineri, polițiștii botoșăneni, alături de jandarmi și polițiști de frontieră, au desfășurat activități în zona unităților de învățământ din municipiul Dorohoi și comunele Hilișeu Horia și Șendriceni.

Activitatea a avut drept scop prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar, combaterea abaterilor la regimul rutier, depistarea agenților economici care încalcă legislația privitoare la comercializarea de băuturi alcoolice sau produse din tutun către minori, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine publică și siguranță în proximitatea unităților de învățământ.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 147 de persoane, 26 dintre acestea fiind atenționate cu privire la modul de comportament în societate. De asemenea, au fost controlate 11 unități de alimentație publică și 53 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligativitatea utilizării caselor de marcat electronice.

Totodată, în zona de acțiune au fost depistați 7 elevi care absentau de la cursuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...