Chiru, intelegator cu politistii din mediul rural: "Lucreaza in stres si trebuie sa ne gandim ca sunt oameni"

Chiru, intelegator cu politistii din mediul rural: "Lucreaza in stres si trebuie sa ne gandim ca sunt oameni"
Cetatenii din mediul rural privesc in continuare cu neincredere reorganizarea sectiilor de politie, a precizat Vasile Chiru, miercuri, in cadrul sedintei Autoritatii de Ordine Publica.

El a spus ca echipele de interventie, oricat de operative ar fi, nu reusesc sa multumeasca pe toata lumea, si apar mari probleme atunci cand sunt mai multe solicitari in acelasi timp.

"In ceea ce priveste reorganizarea, oamenii au in continuare o doza de neincredere si nemultumire. Nu ca politistii nu isi fac treaba, dar evenimentele care se petrec la nivelul judetului, sunt acele furturi de subzistenta, care sunt cam multisoare. Echipele de interventie, oricat de operative ar fi ele, nu reusesc sa multumeasca pe toata lumea. Cu toate ca isi fac treaba. Dar trebuie sa ne gandim si la partea umana. Pentru ca si angajatii Politiei sunt oameni, au familii, este totusi ceva care pur si simplu scartaie. Esti sunat in trei locuri, te duci la unul, pana ajungi la celalalt... Sunt probleme. Speram ca intr-o zi sa fie bine, dar sunt prea multe sacrificii. Oamenii astia lucreaza in stres si trebuie sa ne gandim ca sunt oameni", a spus Vasile Chiru.

Comisarul-sef Mihai Bunduc, adjunctul IPJ Botosani, a mentionat ca, odata cu incadrarea a 52 de absolventi, s-a redus din deficitul de personal care era la nivelul sectiilor de politie.

"Cu data de 2 mai, IPJ Botosani a primit 52 de agenti, absolventi ai anului trecut, care au fost repartizati toti in mediul rural, la sectiile de politie. Cu personalul am rezolvat problema", a spus comisar-sef Mihai Bunduc.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
177

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
178

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
259

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...