Chiriasii Consiliului Local Dorohoi, afectati de inundatiile din iunie, se vor muta in alte apartamente

Secretarul de stat Ioan Andreica, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), a fost vineri la Botoşani, unde a avut o întrevedere cu prefectul Cristian Roman, pentru a pune la punct detalii privitoare la planul de reconstrucţie şi reparaţie a caselor afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii trecute.

Dacă în ceea ce priveşte reconstrucţia caselor lucrurile sunt relativ clare, numărul lor fiind cunoscut, pe baza Hotărârii de Guvern 708 din 14 iulie 2010 putând fi calculat necesarul de materiale de construcţie ce urmează a fi achiziţionat de MDRT, nu la fel de simple sunt lucrurile în ceea ce priveşte reparaţiile.

În baza aceleiaşi Hotărâri de Guvern, încă de vineri, prin ordin al prefectului, s-au constituit 27 de comisii, din care fac parte primari sau viceprimari, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi specialişti în construcţii de la Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii sau Consiliul Judeţean. Aceste comisii au termen, ca cel târziu până luni la prânz, să inventarieze încă o dată casele afectate de inundaţii şi să stabilească, pe categorii şi cantitativ, necesarul de materiale destinate reparaţiei celor peste 600 de case afectate.

Sâmbătă dimineaţă, toate cele 27 de comisii au fost convocate de către prefect la o şedinţă de lucru, după care au plecat în teren.

Secretarul de stat Ioan Andreica a mai ţinut să precizeze că, pentru cei care vor să construiască o casă mai mare decât cea aprobată, potrivit proiectului tehnic anexat la Hotărârea de Guvern, se poate da acceptul, cu condiţia ca modificarea de proiect să fie făcută de un proiectant autorizat, iar diferenţa de materiale de construcţie să fie suportata de către beneficiar.
 
Totodata, Ioan Andreica, împreună cu prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, au identificat o posibilitate pentru construirea a 32 de apartamente, cu una şi două camere, ce urmează a fi repartizate chiriaşilor din casele aparţinând Consiliului Local şi care au fost distruse de inundaţii.

Soluţia ar fi cumpărarea de către municipalitatea dorohoiană, cu bani de la Guvern, a unui cămin de nefamilişti aparţinând fostei fabrici de sticlă, şi transformarea lui în bloc de locuinţe sociale.

Menţionăm că la Dorohoi mai există o propunere în acest sens, fiind vorba de un bloc aproape finalizat, aparţinând unei firme private, şi care ar putea fi preluat în aceeaşi fel de către municipalitate.

Banii pentru finalizarea acestor locuinţe ar urma să fie asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Deocamdată nu s-a luat nici o decizie în acest sens, soluţiile fiind în stadiul de analiză, informaza Radu Dorulet, Consilier Cancelaria Prefectului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
795

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
373

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
105

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...