CFR Calatori va concedia peste 1.100 de angajati, va inchide sectii de circulatie si va scoate din uz 250 de vagoane

CFR Calatori va concedia peste 1.100 de angajati, va inchide sectii de circulatie si va scoate din uz 250 de vagoane
CFR Calatori va concedia in acest an peste 1.100 de angajati, in dorinta de a reduce cheltuielile si a trece pe profit, conform unei notificari de concedieri colective remisa sindicatelor din domeniu.

Numarul exact al muncitorilor care vor fi disponibilizati este de 1.143 de persoane. Potrivit CFR Calatori, ca urmare a masurilor de reorganizare structurala a actualelor Regionale si a centrelor comerciale, numarul salariatilor va fi redus cu 1.050 la CFR Calatori si 93 de persoane la companiile Voiaj CFR si CFR Gevaro, informeaza econtext.ro.

Salariatii disponibilizati vor primi sase salarii compensatorii, potrivit legii.

Reorganizarea companiei nu vizeaza doar angajatii, ci si activitatile acesteia. Prin urmare, CFR Calatori intentioneaza sa inchida 23 de sectii de circulatie, cele mai scumpe sectii, cele care inregistreaza cel mai mare cost de pasager/kilometru.

In plus, CFR Calatori va retrage din circulatie, in primul trimestru al anului, 250 de vagoane, cu o vechime de peste 40 de ani. Aceste vagoane urmeaza sa fie vandute, proces in urma caruia CFR ar putea obtine circa 1,75 milioane euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
304

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
329

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...