Cetăţenii unui cartier din Botoşani ameninţă Primăria cu judecata!

Ajunşi la capătul răbădării, pentru că problemele pe care le-au adus în repetate rânduri în atenţia Primăriei şi a Consiliului Local nu se rezolvă, locuitorii unui cartier de la marginea municipiului Botoşani ameninţă Primăria cu judecata.

Mai multe persoane care locuiesc în cartierul  Luizoaia au venit, miercuri, la şedinţa de Consiliu Local şi au cerut ajutorul celor din Executiv, spunând că reprezentanţii E.ON îi vor lăsa de joi fără energie electrică pe cei care primesc curent în regim de organizare de şantier.

Petru Babiuc a spus că nu este normal să fie pusă condiţia realizării în zonă a unui drum de zece metri, în condiţiile în care alte străzi din Botoşani au doar şase metri

“Aş vrea să vă rog să ne ajutaţi în ultimul ceas. În ianuarie am avut o întâlnire cu dvs. şi sigur vă aduceţi aminte şi domnul Sandu (n.red. arhitectul şef al municipiului Botoşani) ne-a promis marea cu sarea. Săptămâna trecută un domn de la E.ON a venit şi m-a căutat să îmi ia contorul de la organizarea de şantier pentru că nu mai avem contract cu ei. Vreau să ştiu dacă se poate într-adevăr trage pe şanţ cablu electric, dacă se poate subteran. Dumnealui vrea drum de zece metri, el are opt, nu ştiu de ce vrea de zece metri că Doboşari are şase metri de asfalt, restul e iarbă. Sunt nişte aberaţii. Şi ne-a spus acum că ne cheamă pe toţi, să stricăm gardurile, să tragă cablurile. De atâţia ani umblăm. Rămânem fără curent. Noi o să dăm în judecată Primăria şi cine trebuie o să răspundă", a spus bărbatul.

Primarul Ovidiu Portariuc a încercat să le explice celor din cartierul Luizoaia că dacă anumite chestiuni nu au fost rezolvate până acum se datorează legislaţiei şi birocraţiei.
 
“Această problemă trebuie discutată cu cei de la Edilitare, cu arhitectul şef, împreună cu domnul viceprimar Marius Buliga şi văzut exact unde s-au blocat lucrurile. Nu putem umbla cu aproximări. În ziua de azi nimeni nu îşi permite să facă o modificare, există o lege şi trebuie să fim foarte stricţi. Nu este de competenţa Consiliului Local să ia decizii pe această problemă", a spus primarul.

 După şedinţa extraordinară de Consiliu Local de miercuri, primarul, alături de viceprimarul Cosmin Andrei şi mai mulţi şefi din Primărie, a rămas să discute cu cetăţenii.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...