Cetățenii din cartierele „fierbinți” ale municipiului Botoșani cer mai multe camere de supraveghere! (video)

Gradul de infracționalitate în municipiului Botoșani merge pe un trend ascendent. Ultimul eveniment de acest gen s-a întâmplat chiar în această săptămână în parcarea de vizavi de magazinul Lidl de pe strada Independenței.

Cetățenii din cartierele „fierbinți” ale municipiului Botoșani cer mai multe camere de supraveghere! (video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Dan Nechifor, de la venirea sa pe funcția de prefect al județului Botoșani, a început să monitorizeze cu atenție situația din zonele fierbinți ale municipiului Botoșani. Aici facem referire la Parcul Tineretului, Centrul Vechi, cartierul din Cișmea, Parcul Curcubeului, acolo unde gradul de infracționalitate este ridicat.

Se acordă o mai mare atenție acestor situații punctuale după ce băiatul de 18 ani al unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în zona Centrului Vechi de o gașcă de minori.

Prefectul județului Botoșani anunța săptămâna trecută în cadrul unei conferințe de presă că va veghea îndreaproape dacă măsurile luate de structurile de ordine dau roade. În acest sens, Dan Nechifor a stat de vorbă și cu cetățenii din aceste cartiere, care i-au transmis că vor suplimentarea numărului de camere de luat vederi.

De exemplu, cetățenii din Parcul Tineretului nu beneficiază deloc de camere de supraveghere.

Referitor la siguranța din municipiul Botoșani, am fost în zonele sensibile: Parcul Tineretului, cartierul din Cișmea, Centrul Vechi, iar cei din cartierele menționate anterior au cerut camere de luat vederi. În Parcul Tineretului nu există, iar aici sunt fenomene infracționale în sensul de furturi chiar și ziua”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Un nou apel către Primăria Botoșani

Printre cetățenii care au cerut camere de luat vederi se numără și persoane care fac parte din comunitatea romă, aceștia motivând faptul că uneori sunt acuzați pe nedrept.

Aș face un apel public către Primăria Botoșani în sensul suplimentării cu camere de luat vederi a sistemului de supraveghere și în aceste zone în care conviețuiesc cetățeni români și de etnie romă. Au cerut și cetățenii de etnie romă camere de supraveghere motivat de faptul că uneori sunt acuzați și nu mereu sunt ei cei care comit infracțiunile”, a completat Dan Nechifor.

În cadrul unei vizite pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu” care a avut loc săptămâna trecută, primarul Cosmin Andrei a anunțat că vrea să mute dispeceratul sistemului de supraveghere video al Poliției Locale va fi mutat de la Casa Cărții.

Noua locație va fi într-o clădire de pe Calea Națională, unde ar fi trebuit să existe un showroom al societății Locativa. Primarul municipiului Botoșani spune că documentația este realizată, iar în perioada următoare va fi scoasă la licitație.

Plan de măsuri în analiză

Prefectul Dan Nechifor a menționat faptul că în această perioadă este în analiză un plan de măsuri al instituțiilor care asigură siguranța în municipiul reședință de județ, dar și în județul Botoșani. Patrulele au fost suplimentate cu personal din teritoriu.

Este un plan de măsuri pe o perioadă de 30 de zile. Pe acest plan de măsuri sunt instituțiile care asigură siguranța nu doar în municipiul Botoșani, ci și în județul Botoșani, în speță Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție și Poliția Locală. Să știți că suplimentarea patrulelor a fost făcută cu personal din teritoriu. Se va face o analiză după expirarea acelor 30 de zile și vom stabili împreună dacă vom menține sau vom suplimenta numărul de patrule”, a declarat Dan Nechifor.

Problema cea mai mare face referire la faptul că, în ciuda suplimentării patrulelor din teren, grupurile care săvârșesc infracțiuni și care deranjează ordinea și liniștea publică se tot mută.

De exemplu, din parcarea de la fostul Cinematograf Luceafărul, acolo unde „grupurile țintă” obișnuiau să fie prezente, acum s-au mutat în partea centrală a Centrului Istoric, spre statuie, ori spre Calea Națională.

Dacă ne referim strict la Centru, motivat de faptul că există patrule ei migrează în zonele adiacente, Calea Națională, Parcul Tineretului. De aceea am și solicitat suplimentarea camerelor de supraveghere, voi face acest lucru și în mod oficial”, a completat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul prefect de Botoșani despre șeful IPJ: „Nu am niciun motiv să îi cer demisia” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, trimisul Guvernului în teritoriu, a fost întrebat ce părere are despre colaborarea cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, cms. șef Tudor Cost&...

Secții de votare dublate în unele școli din Botoșani din cauza reabilitărilor. Prefect: „Nu cred că ar trebui să fie probleme” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că în unele unități de învățământ vor fi dublate secțiile de votare. Asta pentru că în 14 școli din mun...

Modificări pentru unii clienți ai Serviciului de Permise din Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a fost emis un ordin la nivel național cu privire la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor ...