Cersetorii botosaneni apeleaza la mila sucevenilor!

Cu mâna întinsă, aşezaţi în poziţii chinuite, folosindu-se de bătrâneţea lor sau de inocenţa şi drăgălăşenia copiilor lor pentru a atrage mila trecătorilor, ori chiar dezgolind porţiuni de corp cu diformităţi, pentru a şoca, zeci de cerşetori şi-au făcut apariţia pe străzile Sucevei, în special în perioada Paştelu, scrie Monitorul de Suceava.

Mizând pe spiritul creştin şi pe faptul că toţi încearcă să fie mai buni în această perioadă a anului, cerşetorii fac încasări record, de sute de lei pe zi, râzându-le în nas celor care muncesc de se spetesc o zi întreagă, fără a încasa mai mult de câţiva zeci de lei.

Cele mai aglomerate zone din oraş sunt preferate de cerşetori, care adeseori se ceartă pentru zonele “cu vad bun, unde încasările cresc odată cu numărul mare de trecători.

Tocmai de aceea centrul Sucevei este una dintre zonele preferate de cerşetori.

Fenomenul a căpătat o asemenea amploare încât, dacă nu ar fi forţele de ordine care să-i mai ia la întrebări, să-i mai fugărească, să le dea amenzi şi să-i urce chiar în tren sau în autobuze şi să-i trimită de unde au venit, am fi agasaţi de prezenţa lor la fiecare pas.

De exemplu, numai săptămâna aceasta, Jandarmeria Suceava a amendat 23 de cerşetori, care s-au dovedit a fi persoane sănătoase, în putere şi apte de muncă, care şi-au făcut un obicei din a trăi din mila trecătorilor.

“În cadrul acţiunilor zilnice de patrulare, jandarmii au în vedere şi persoanele care, apelând în mod repetat la mila publicului, deranjează trecătorii şi sunt uneori chiar foarte insistente, stârnind indignarea cetăţenilor", a declarat căpitanul Bogdan Cornaci, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Acesta a precizat că în general se merge pe partea de prevenire a acestui fenomen, fiindu-le date avertismente cerşetorilor, şi doar celor care se dovedesc prea insistenţi li se aplică amenzi.

Toţi cei 23 de cerşetori amendaţi săptămâna aceasta de jandarmi provin din localităţile limitrofe municipiului Suceava – Şcheia, Adâncata, Stamate, Fântânele, iar în câteva cazuri din Botoşani.

Citeste mai mult pe Monitorul de Suceava.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
24

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
113

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens. 20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
67

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional. &rd...