Cercetat de poliţişti după ce a încasat ilegal subvenţii pentru animale, de la APIA!

Cercetat de poliţişti după ce a încasat ilegal subvenţii pentru animale, de la APIA!
La data de 18 iulie, cu prilejul unei percheziţii efectuate la locuinţa unui bărbat de 38 ani, din localitatea Vorniceni, judeţul Botoşani, poliţiştii au identificat cantitatea de 2.020 ţigarete (101 pachete) de diferite mărci, de provenienţă republica Moldova şi Ucraina despre care acesta cunoştea că provin din activităţi de contrabandă, precum şi peste 30 litri lichid alcoolizat, ambalat în PET-uri care nu prezentau elemente de identificare, neavând aplicate etichete sau marcaje fiscale.

Totodată, la domiciliul bărbatului au fost identificate, ascunse în podul locuinţei, 407 crotalii pentru ovine şi 8 crotalii pentru bovine, toate elementele fiind noi şi nefolosite.

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, cu sprijinul D.S.V.S.A. Botoşani.

Astfel, din primele verificări efectuate, a rezultat că, prin încălcarea Normelor ANSVSA, toate cele 415 crotalii au fost înregistrate în perioada 2009 – 2014 în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor.

Atât în baza acestor înregistrări cât şi a unor declaraţii neconforme cu realitatea au fost solicitate şi obţinute de la APIA – Centrul Judeţean Botoşani subvenţii pentru creşterea animalelor, prejudiciul cauzat în acest fel bugetului statului urmând a fi stabilit ulterior.

În cauză, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, fals şi uz de fals.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
442

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
159

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
451

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...