Centrul National de Informare si Promovare Turistica a fost deschis OFICIAL la Botosani! GALERIE FOTO

Luni dimineata s-a deschis oficial Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) Botosani. La deschidere au fost prezenti consilieri locali, dar si primarul Ovidiu Portariuc si viceprimarul Eugen Turcanu.

Edilul-sef s-a aratat incantat de cum arata centrul si a declarat ca spera ca acesta va aduce cat mai multi turisti in judetul Botosani.

"In primul rand vreau sa felicit echipa care a lucrat la acest proiect. Ceea ce vedeti aici este doar inceputul acestui centru. Multe activitati urmeaza a fi desfasurate aici. Eu continui sa cred ca turismul este o resursa pe care Botosaniul se poate baza: turismul cultural, turismul religios, de ce nu si de divertisment, atunci cand se va deschide Parcul de Agrement. Deschiderea acestui centru aici in Centrul Vechi atinge si un alt deziderat al nostru si anume revitalizarea Centrului Istoric. Cred ca este un castig pentru toti botosanenii, pentru turisti si pentru agentii economici. Mi-as dori sa vad aici cat mai multe pliante de la hoteluri si pensiuni din Botosani. Urez succes echipei si sa aduca multi turisti in Botosani", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.





Centrul va funcţiona ca structură subordonată Consiliului Local Botoşani şi va fi deschis de luni până duminică, între orele 10.00-17.00. Pentru operaţionalizarea sa, au fost create cinci noi locuri de muncă.

Reprezentantii acestuia spun ca vor colabora cu colegii din Iasi si din Suceava pentru ca turistii care viziteaza cele doua judete vecine sa poata afla si despre turismul din Botosani.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica Botosani a fost amenajat în Centrul Istoric al Municipiului Botoşani, în Piaţa 1 Decembrie, nr. 4, si a fost înfiinţat şi dotat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul proiectului "Crearea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani", implementat de Municipiul Botoşani, în calitate de Beneficiar, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Domeniul major de intervenţie 5.3 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, operaţiunea Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora".

Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanţare nr. 3723/03.06.2013, este de 601.755,93 lei, din care 392.227,04 reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. 

























 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

astăzi, 19:50

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...