Centru de incluziune socială la Botoşani! Vezi cine este coordonatorul

Botoşaniul are, de vineri, un centru de incluziune socială care funcţionează într-un imobil de pe strada Ion Pillat nr. 28, din municipiul Botoşani, fiind în coordonarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, acest centru adresându-se persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor de etnie romă şi tinerilor de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţional de protecţie a copilului.

Amenajarea Centrului de incluziune socială s-a realizat în cadrul proiectului "ACCES PLUS-pentru piaţă a muncii incluzivă", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Partenerii DGASPC Botoşani în cadrul acestui proiect sunt Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, din Suceava, Asociaţia pentru Participare Cetăţenească Făgăraş, LTL Documentary SRL Alba Iulia, Die Querdenker Austria şi Confederation of European Firms, Employment Initiatives and Cooperatives Belgia.

Prin deschiderea acestui centru se doreşte dezvoltarea educaţională, integrarea şi reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile din regiunile Nord-Est şi Centru ale României, prin oferirea de servicii suport, programe de formare profesională şi sesiuni de formare profesională la locul de muncă. În cadrul acestui proiect, la nivel naţional vor fi deschise cinci astfel de centre de incluziune socială.

Coordonatorul centrului de la Botoşani este Marius Pohoaţă.

Îmi exprim speranţa că acest proiect va fi de un real folos pentru grupurile vulnerabile şi va fi un început pentru diversificarea serviciilor de consiliere, orientare şi formare profesională pentru aceste grupuri, care sunt oarecum deficitare în prezent, în comunitatea noastră. Centrul de incluziune socială va funcţiona ca un centru de consiliere şi orientare a grupurilor vulnerabile, a persoanelor supuse riscului de marginalizare şi excluziunea socială", a precizat Marius Pohoaţă.

Valoarea totală a proiectului este de 9,2 milioane de lei. Coordonatorul proiectului la nivel judeţean este director adjunct al DGASPC Botoşani, Alexandru Colbu, iar asistent coordonator este Lăcrămioara Radu.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medicii din Botoșani și-au ales reprezentanții, pe liste și Monica Adăscăliței!

astăzi, 10:31

Medicii din județul Botoșani și-au ales persoanele care să îi reprezinte la nivel județean și național. Astfel, Colegiul Medicilor Botoșani este alcătuit din 13 medici. Aceștia sunt...

FC Botoșani, revelația etapei a 12-a: Dă trei jucători în echipa ideală!

astăzi, 10:20

Moldovenii i-au administrat a doua înfrângere lui Marius Șumudică de la instalarea pe banca giuleștenilor, scor 2-0. A fost un succes care a scos formația lui Liviu Ciobotariu de pe ul...

Salariul primarului Cosmin Andrei, peste cele încasate de edilii din Bistrița sau Piatra Neamț!

astăzi, 09:40

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a încasat anul trecut 209.505 lei, sub nivelul primarilor din orașe precum Călărași, Zalău, Buzău sau Giurgiu, iar cel al municipiului Botoșani, ...