Centrele de adulti la capacitate maxima, DGASPC axandu-se pe reintegrarea in familie!

Centrele de adulti la capacitate maxima, DGASPC axandu-se pe reintegrarea in familie!

   arhiva

Cele sase centre de adulti din judetul Botosani functioneaza la capacitate maxima, majoritatea cererilor de internare fiind in prezent respinse, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului incercand sa reintegreze in familie cat mai multi beneficiari.

Astfel, la Centrul de Recuperare si Reabilitare Dersca toate cele 45 de locuri disponibile sunt ocupate, la Centrul de Recuperare si Reabilitare Ionaseni toate cele 73 de locuri disponibile sunt ocupate, la Centrul de Ingrijire si Asistenta Leorda sunt ocupate 68 de locuri dintr-un total de 70 de locuri disponibile, la Centrul de Ingrijire si Asistenta Dorohoi sunt ocupate 53 de locuri dintr-un total de 55 de locuri, la Centrul de Ingrijire si Asistenta Adaseni sunt toate cele 88 de locuri ocupate.

"Pe anul 2010 avem cinci reintegrari in familie, fata de 2009, cand au fost doar 3 reintegrari in familie. Absolut pentru toti cei care au membri ai familiei si in functie de ancheta sociala de la domiciliu, se fac demersuri pentru a fi reintegrati in familie, contand situatia socio-familiala, veniturile. Scopul acestor reintegrari este ca se urmaresc alternativele institutionalizarii", a precizat Raluca Alexandru, seful Serviciului pentru protectia adultului aflat in dificultate din cadrul DGASC.

Pentru beneficiarii sistemului de asistenta sociala cu gradul I de handicap, daca se intorc in comunitate pot avea un asistent personal, pe langa indemnizatia lor de persoana cu handicap.
In primele sase luni ale anului au fost inregistrate 30 de cereri de institutionalizare, fiind acceptate doar cererile a patru persoane, intre timp doua dintre acele persoane acceptate in centre au decedat.

Pentru a fi internat in unul dintre cele sase centre de adulti, contributia maxima a unui beneficiar este de 602 lei, iar contributia minima este 20% din 602 lei, fiind acceptate si cazurile sociale, adica cei care nu au niciun venit, acestia fiind scuti de plata taxei lunare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
21

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
230

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
363

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...