Cele trei femei care s-au gândit că ar putea conduce România după 89

Un sondaj efectuat anul trecut comandat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și realizat de IRES arăta că 40% dintre români ar vota o femeie în funcția de președinte al României. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre români nu ar vota o femeie. Poate din această cauză în alegerile prezidențiale de după Revoluția din `89 au cam lipsit femeile dintre candidații la funcția de șef al statului.

Monica Macovei

Săptămâna aceasta, Monica Macovei a luat decizia să participe la alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul acestui an. În mesajul său, europarlamentarul a spus că s-a decis să candideze pentru că știe "că putem mai mult ca țară".

"Ca președinte, voi asigura pentru România o economie liberă și sănătoasă, care creează locuri de muncă și oportunități pentru tineri și o viață decentă pentru pensionari. O România în care educația și sănătatea sunt priorități. O Românie care este respectată de partenerii din Europa și de peste Atlantic", spune Monica Macovei.

Monica Macovei nu e prima femeie care candidează la președinție după Revoluția din `89.

Grațiela Bârla

În noiembrie 2000, Grațiela Elena Bârla, o cunoscută avocată, a candidat ca independent. Nu a obținut decât 1% și s-a clasat pe poziția a IX-a din cei 12 candidați.

Siglă i-a fost propria poză. A fost anul în care în finala s-au duelat Ion Iliescu (PDSR) și Corneliu Vadim Tudor (PRM).

S-a născut pe 11 octombrie 1960 în București și a absolvit Facultatea de Drept din Capitală. Este specializată în drept penal și drept comercial și susține cauze și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de Strasbourg. Este activă și în masonerie, fiind Mare Maestru al Marelui Ordin Feminin din Romania.

Lia Roberts

În 2004, Lia Roberts, o româncă stabilită în Statele Unite, care s-a făcut remarcată în Partidul Republican, își anunță candidatura la președinție. Au fost alegerile în care s-au duelat Traian Băsescu și Adrian Năstase.

N-a mai apucat să candideze pentru că înainte cu aproximativ o lună, s-a retras. "Sistemul politic din România este bolnav! Poporul suferă de o maladie gravă: sărăcia! (...) Democrația în România este aproape inexistentă! Clasa politică românească, din păcate, nu este pregătită la acest moment pentru a tolera candidatura unui independent de anvergură", a transmis Lia Roberts atunci, conform ro.stiri.yahoo.com.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BNR face un sondaj despre „avuția românilor”. Câte gospodării din țară vor fi „interogate” și ce vor fi întrebați oamenii!

astăzi, 20:48

Elaborarea statisticilor privind distribuția avuției gospodăriilor populației de către BNR a fost recomandată de OCDE în cadrul procesului de evaluare a României pentru admiterea &ic...

„Tehnologii învechite, calitate slabă”: Armata română renunță la Kalașnikov și anunță un program de înzestrare cu arme de tip NATO!

astăzi, 19:34

Ministerul Apărării Naționale (MApN) intenționează să achiziționeze 200.000 de pistoale, arme de asalt, puști cu lunetă și mitraliere moderne, compatibile NATO, pentru înzestrarea mili...

Ilie Bolojan anunță schimbări: “Magistrații se pensionează prea rapid, trebuie să creștem vârsta”!

astăzi, 18:50

Premierul Ilie Bolojan a susținut vineri, la finalul unei săptămâni marcate de asumarea răspunderii în Parlament pe primul pachet de măsuri fiscale, o conferință de presă în ...