Cele mai scârboase tehnici de înfrumuseţare

Cele mai scârboase tehnici de înfrumuseţare

   Shutterstock

Înainte nu existau produse cosmetice, dar asta nu înseamnă că femeile nu erau preocupate de aspectul lor! Cu tehnici şi ingrediente ciudate şi nesănătoase, ele căutau să devină din ce în ce mai frumoase.
 
Îmbăierea în excremente de crocodil

Grecii antici credeau cu tărie că excrementele de crocodil au proprietăţi regenerative şi de înfrumuseţare, aşa că femei şi bărbaţi deopotrivă se scăldau într-un mix de nămol şi excremente, totul pentru a obţine o piele catifelată. Nu se găsesc date privind modul de colectare al excrementelor, însă cu siguranţă procedeul nu era tocmai plăcut. Ca să nu mai vorbim de miros!

Excremente de pasăre
 
În Japonia străveche, gheişele îşi aplicau pe faţă, pleoape, buze, urechi şi în nas o pastă albă făcută din făină de orez şi excremente de pasăre. Acestea credeau că masca albicioasă le conferă eleganţă, stil şi le face mai misterioase în ochii bărbatului, aşa că erau în stare de orice sacrificiu pentru a fi mai frumoase.

Vopsea de păr cu sânge de vacă

Femeile au fost întotdeauna dornice să îşi schimbe culoarea părului, fie că vorbim despre cele din secolul în care trăim, fie de cele din Iranul antic. Acestea preparau un mix ciudat şi scârbos din henna, mormoloci şi sânge provenit de la vaci negre. Ele credeau că sângele este responsabil de nuanţa blănii, aşa că îl foloseau ca să îşi schimbe nuanţa.
 
Henna este folosită şi în zilele noastre ca şi colorant natural pentru podoaba capilară, însă, din fericire, nimeni nu se mai vopseşte cu mormoloci sau sânge de vacă! 
 
Păr roşu cu şofran
 
In perioada reginei Elizabeth, femeile din Marea Britanie erau înnebunite după părul roşu precum văpaia, aşa că au născocit o reţetă care să le coloreze şuviţele exact aşa cum vor. Cu un amestec din sulf şi şofran ele îşi vopseau poadoaba capilară sau perucile. Efectele nu erau tocmai plăcute: din cauza compusului chimic femeile acuzau dureri de cap, sângerări nazale şi ameţeli. Chiar şi aşa, englezoaicele rezistau cu stoicism acestor efecte nocive, doar de dragul de fi la modă.

Machiaj otrăvitor

Când vine vorba de tehnici de înfrumuseţare şi de atenţia acordată acestui domeniu încă din antichitate, nimeni nu-i întrece pe egipteni. Ei se machiau foarte evident. Zilnic foloseau pentru trasarea liniilor negre de la ochi un praf toxic preparat cu plumb. Pe lângă acest mix numit mesdemet, egiptenii foloseau şi udju, o pastă verde cu minereu de cupru în compoziţie. Ingredientele folosite pentru machiaj erau periculoase pentru sănătatea ochilor, de aceea egiptenii acuzau deseori dureri în zona orbitală şi usturimi acute.

Pudră cu arsenic

Si europencele erau preocupate îndeaproape de frumuseţea lor. Ca să obţină un ten şi o piele albă ca de porţelan, femeile îşi pudrau corpul cu un amestec din minereu de plumb alb şi arsenic. Trucul era eficient însă extrem de nesănătos.

Gargară cu urină de portughez
 
Să ai dinţii cât mai albi se pare că este o preocupare străveche! Cel puţin aşa reiese din practica ciudată a romanilor ce credeau că urina de portughez acţionează precum un decolorat şi le albeşte dinţii. Aceştia importau urina portughezilor deoarecea o credeau mai concentrată decât a lor şi făceau gargară în speranţa că dinţii li se vor albi, iar respiraţia le va fi împrospătată. În realitate, urina conţine amoniac şi uree, compuşi ce omoară bacteriile şi previn gingivita. Aşadar romanii ştiau ei ce ştiau!

Sursa: unica.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
42

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
96

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
33

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...