Cele mai periculoase șosele din România, pe care mor anual zeci de oameni

Cele mai periculoase șosele din România, pe care mor anual zeci de oameni

Poliția Română a realizat un clasament al celor mai periculoase șosele din România pe baza numărului de accidente produse în 2018 și a numărului de persoane decedate în urma lor.

Potrivit unui clasament întocmit de Inspectoratul General al Poliției Române, DN1 este cea mai periculoasă șosea din întreaga țară. Doar anul trecut au avut loc 587 de accidente pe acest drum, în urma cărora 80 de persoane și-au pierdut viața, scrie auto-bild.ro.

Pe locul 2 în topul accidentelor se situează Drumul Național 2, pe care s-au produs 491 de coliziuni în anul 2018, soldate cu 89 de morți.

Podiumul este completat de DN6, unde Poliția Rutieră a constatat 409 accidente anul trecut. Pe acest traseu, numărul victimelor se ridică la 66.

Potrivit bazei de date a Poliției, viteza mare este principala cauză a accidentelor ce au loc în afara localității. Al doilea cel mai frecvent factor este nerespectarea distanței dintre vehicule, iar locul 3 este reprezentat de preocupările diverse care distrag atenția șoferilor în timpul mersului.

Alte abateri de la Codul Rutier ce rezultă des în coliziuni sunt: conducerea sub influența alcoolului, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, neacordarea priorității, adormirea la volan sau depășirea neregulamentară. Practic, o bună parte din evitarea accidentelor este reprezentată de respectarea legii și a unor elemente de bun simț.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
293

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
363

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
818

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...