Cele mai bune remedii naturiste pentru dureri de cap si migrene

Cele mai bune remedii naturiste pentru dureri de cap si migrene
Inhalatii cu aburi

Fierbe doi litri de apa, toarna apa intr-un bol de metal, adauga trei picaturi de ulei esential de menta, acopera-ti capul cu un prosop si inhaleaza aburul parfumat timp de cateva minute. Vei fi nevoit sa faci pauze intre inhalatii, insa efectul este garantat. In plus, aceste inhalatii iti desfunda sinusurile, iti intaresc sistemul imunitar, te ajuta sa te relaxezi si sa dormi mai bine.
 
Masaj
 

Tot cu ajutorul uleiului esential de menta poti face durerea de cap sa dispara ca prin minune. Adauga o picatura de ulei esential de menta pe varfurile degetelor si apasa apoi usor la nivelul tamplelor. Inmoaie-ti apoi varfurile degetelor in ulei de masline si maseaza-ti fruntea si tamplele cu miscari circulare, timp de cateva minute.
 
Cuburi de gheata
 
Daca durerea este provocata de o lovitura, infasoara cateva cuburi de gheata intr-o punga de plastic si apoi intr-un prosop. Aplica prosopul rece la nivelul loviturii. In numai cateva minute vei simti cum durerea incepe sa se diminueze considerabil.
 
Este recomandat sa nu tii gheata la nivelul capului pentru mai mult de trei minute. Daca durerea persista mai poti presa gheata pe lovitura, dar numai timp de doua minute si doar dupa o pauza de cinci minute intre aplicari.
 
Prosop cald
 
Desi cuburile de gheata functioneaza eficient impotriva durerii de cap, caldura trateaza si ea cu succes aceasta problema.
 
Incalzeste in cuptor o ceasca cu sare grunjoasa, rastoarn-o intr-un prosop si mentine prosopul cald pe cap timp de 10 - 20 de minute. Pentru un efect mai puternic si mai rapid poti adauga in prosop 2 - 3 picaturi de ulei esential de lavanda.

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
19

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
52

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
41

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...