Cel mai mare DOSAR de EVAZIUNE Fiscală din industria alimentară!

Cel mai mare DOSAR de EVAZIUNE Fiscală din industria alimentară!
160 de percheziţii, un senator vizat şi un procuror care poate fi arestat în frauda de 50 de milioane de euro!

Surse judiciare au declarat pentru gândul.info că senatorul PSD Niculae Bădălău este vizat de ancheta DNA privind o reţea de evaziune fiscală. Primele informaţii arată că senatorul şi o serie de funcţionari ai Ministerului de Finanţe protejau reţeaua de evaziune fiscală care activa pe piaţa cărnii de pui.

De asemenea, DNA face percheziţii la Parchetul General, fiind vizată procuroarea Angela Nicolae. Surse judiciare au explicat că procuroarea solicita bani oamenilor de afaceri investigaţi pentru evaziune pentru a le închide dosarele penale. Aceeaşi oameni de afaceri erau protejaţi de Bădălău şi funcţionarii Ministerului de Finanţe. În acest caz, prejudiciul a fost calculat de DNA la 50 milioane euro.  
 
Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, luni, că a încuviinţat percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a procurorului Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe din cadrul Parchetului ICCJ, la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În şedinţa din data de 27 octombrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat - în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată - percheziţia domicialiară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Angela - Eugenia Nicolae - procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât Phare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a procurorului Angela Nicolae a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia, a precizat sursa citată.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, luni dimineaţă au avut loc 160 de percheziţii la sediile unor firme şi locuinţe din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracţional organizat.

Conform sursei citate, este vizată activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili, angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

Dintre persoanele implicate, în cazul a peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale.

Procurorii DNA mai spun că prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

La acţiune, procurorii sunt sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), precum şi de angajaţi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Poliţiei Romane (IGPR) şi ai Agenţiei Naţionale de Administare Fiscală (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiază de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
391

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
126

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
177

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...