Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Dispensarul are o suprafață de 500 de metri pătrați, iar prima consultație se preconizează a fi în vară, în luna august.

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

   Foto: Știri Botoșani/Florin Timofte

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.

Investiția, care se ridică la aproximativ un milion de euro fără TVA, a fost realizată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Dispensarul este compus din mai multe cabinete, printre care se numără un cabinet de medic de familie, un cabinet pentru medic stomatolog, unul pentru cardiologie și unul pentru computer tomograf.

Dispensarul medical uman se află în satul Ipotești din comuna Mihai Eminescu, fiind situat vizavi de sediul Poliției la strada principală.

Medicii care vor dori să profeseze la Ipotești vor putea lua în concesiune spațiul. Se pot adresa cetățenii din tot județul, nu doar din comună.

Această investiție este realizată prin Compania Națională de Investiții și, sincer, chiar mi-am dorit, pentru că suntem cea mai mare comună din mediul rural. În județul Botoșani chiar se preta acest dispensar uman. Acest dispensar uman este compus din mai multe cabinete. Este vorba despre un cabinet de medic de familie, medic cardiolog, un medic se va ocupa de computer tomograf, medic stomatolog și avem toate dotările necesare pentru cele pe care le-am enumerat. Mai avem cabinete de dotat în funcție de solicitările care vor fi. Noi le vom pune la dispoziție medicilor doritori, iar Primăria va face demersurile necesare pentru a scoate la concesiune acest spațiu după ce va fi făcută o evaluare și va trece prin Consiliul local, iar ulterior vom scoate spațiu la concesiune”, a declarat Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

Verginel Gireadă spune că dispensare medicale sunt în patru locații din comună, adică în Cucorăni, în Stâncești, în Ipotești și Cătămărești Deal, doar că sunt la limita valabilității.

Dacă înainte spațiul era dat spre vânzare de Primărie, de data aceasta va fi pus spre concesionare.

Dispensar numit după un renumit medic

Dispensarul este numit după medicul Gheorghe Avram, născut în comuna Mihai Eminescu. Dr. Gheorghe Avram s-a născut pe 7 mai 1940, la Ipotești, și a murit anul trecut la vârsta de 83 de ani, după o viață care a cuprins nu doar războiul, ci și foametea, comunismul și mult agitata democrație.


O perioadă de timp a fost director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, iar între anii 1996 – 2000 a fost senator din partea PDSR, ulterior PSD. Două dintre inițiativele legislative inițiate în acea perioadă au devenit mai târziu legi cu impact social, mai ales în rândul tinerilor.

Ideea denumirii a venit din partea consilierilor locali. Dispensarul medical uman „Dr. Gheorghe Avram” este construit chiar pe terenul familiei Avram.

A fost luat cu forța de comuniști și a fost construit un magazin sătesc acolo, iar ulterior magazinul a fost cumpărat de Primăria comunei Mihai Eminescu și demolat pentru a realiza această investiție.

Această idee a venit de la Consiliu Local, pentru că doctor Gheorghe Avram este de la noi din satul Ipotești, a fost născut acolo și a trăit acolo cu familia. Bineînțeles, aici ne aflăm pe terenul familiei Avram, pentru că pe timpul cooperației, a comunismului, familia Avram a fost deposedată de teren și a fost făcut un magazin sătesc. Primăria a cumpărat ulterior acel magazin sătesc pe care l-am demolat și astăzi a ieșit acest minunat dispensar uman”, a adăugat Verginel Gireadă.















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1201

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
671

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...